Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

«Que no s’apagui el Nadal», la nova campanya de CEOPPAN

La campanya s’estén del 20 de desembre fins al 3 de gener, on culminarà amb una nova aturada energètica a les fleques i pastisseries espanyoles

La fleca-pastisseria artesana és garant d’una de les tradicions que marquen el Nadal: El Tortell de Reis.

Tortells artesans, elaborats amb productes de la nostra terra, de primera qualitat, per profesionales d’uns oficis mil·lenaris. I venuts en comerços de proximitat de tots els racons d’Espanya. Però tal com portem alertant des del Gremi de Flequeres de la Província de Barcelona, la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequeres i la Confederació Espanyola de Panadería, Pastelería, Bollería y Afines (CEOPPAN), aquesta tradició està en risc.

En el que portem d’any, segons CEOPPAN, a causa de l’increment dels costos de producció (més d’un 60%), més de 600 fleques i pastisseries artesanes han tancat. En cas de seguir així, uns altres milers més tancaran en els pròxims mesos.

Una nova aturada: Sense llum no hi ha pa ni tortells

«Volem que desaparegui la fleca del barri o del poble que aporten productes de qualitat a les persones? Volem desgastar les nostres tradicions i el saber fer dels professionals totalment lliurats al seu ofici? Volem una Espanya sense pans i tortells artesans? Volem menjar en el futur sol productes de fleca, brioixeria i pastisseria industrial? Volem no tenir elecció?»

Amb aquesta denuncia, CEOPPAN inicia una nova aturada sota el lema « Que no s’apagui el Nadal» que ha començat el 20 de desembre i que tindrà el seu punt culminant el dimarts 3 de gener amb una nova apagada de 15 minuts en les fleques-pastisseries de tota Espanya.

Aquesta aturada és un nou crit d’alerta cap al Govern que ha anunciat que té previst fer costat a les grans empreses industrials a superar la crisi energètica, però encara no inclou en les seves mesures de suport a les micro, petites i mitjanes fleques i pastisseries. Malgrat el suport del Ministeri d’Agricultura, la Secretaría d’Estat d’Energia no ha contestat a les nostres demandes.