Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

S’obren inscripcions a la 2ª edició del concurs professional “La millor Mona de Pasqua de Catalunya”

Amb la voluntat de donar visibilitat al talent dels mestres pastissers i forners , exaltem la Mona de Pasqua original i obrim una finestra a l’actualitat  amb l’ou de xocolata.

 

El proper 6 de març se celebrarà, al Centre Cultural La Farinera del Clot, el concurs de «La millor mona de Pasqua de Catalunya», organitzat per Sr i Sra Cake. En aquesta segona edició es proposa reconèixer la qualitat de les tradicionals mones de Pasqua elaborades amb un suau brioix rodó, anomenada també Cristina,  i que van començar a fornejar-se a inicis del segle XV a Catalunya.

Segons la tradició, aquest dolç arrelat a la Setmana Santa, havia de tenir tants ous com anys tenia l’infant a qui anava destinat. Amb els anys, aquests han passat a incorporar la figura de la xocolata i fins i tot a ser representats totalment per aquest ingredient,  amb mesures, formes i colors diversos. Rere la tradicionalitat d’aquesta celebració, floreixen noves iniciatives de joves pastissers i xocolaters que li donen una volta a aquest producte i ho adapten a les tendències gastronòmiques i socials. 

Un concurs per a professionals

La convocatòria s’obre a pastissers, xocolaters i mestres flequers sempre que tinguin un punt de venda. Es podran presentar a qualsevol de les dues categories del concurs: la mona tradicional o l’ou de xocolata

Les inscripcions estan obertes i s’efectuaran fins a les 20h del divendres 3 de març al web https://www.lamillormonadepasqua.es/omplint el formulari de participació. Les bases del concurs i informació del certamen també podran consultar-se a la pàgina web i per xarxes socials @lamillormonadepasqua. 

El jurat estarà composat per professionals xocolaters, pastissers, forners i s’ampliarà també el vot popular. Com a premi, s’obsequiarà un trofeu guanyador a la categoria de mona tradicional i un trofeu guanyador a la categoria d’ou de xocolata, a més de dues mencions especials de cada categoria. Tots els guanyadors rebran un curs professional impartit per la Baking School Barcelona Sabadell a triar entre els disponibles de RECEPTES PREMIUM. 

Totes les mones presentades, en excepció de les guanyadores, en acabar el certamen seran recollides per una fundació a fi d’evitar el malbaratament alimentari i donar-lis un us social, sent lliurades a La Casa de Sofia de l’Hospital Sant Joan de Déu. 

El concurs compta amb l’esponsorització principal de Blanxart Professional Chocolate, empresa líder fabricant i distribuïdora de cacau, xocolata i derivats, Debic, productors lactis per a professionals i Fills de Moretó, mestres fariners des de 1884 i Utilcentre, proveïdor de utensilis i maquinària especialitzada, amb la col·laboració de Calidulce, Dasler i Pressing, entre d’altres. També amb el suport de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers i el Gremi de Pastissers de Girona.