Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

S’obren inscripcions a la 3ª edició del concurs «La millor Mona de Pasqua de Catalunya»

Amb la voluntat de donar visibilitat al talent dels nostres mestres pastissers i forners, exaltem la Mona de Pasqua de l’ou de xocolata i el seu brioix tradicional.

Un any més, l’agència de màrqueting gastronòmic Sr y Sra Cake, organitza el concurs de «La millor Mona de Pasqua», que es celebrarà el proper 12 de març al marc de la fira professional Forum Gastronòmic de Girona.

La convocatòria ja està oberta a pastissers, xocolaters i mestres flequers sempre que tinguin un punt de venda. Cada participant es podrà presentar a qualsevol de les dues categories del concurs: la mona tradicional (brioix) o la figura basada en l’ou de xocolata.

Amb aquesta 3ª edició, es proposa tornar a reconèixer la qualitat de les tradicionals mones de Pasqua artesanes de Catalunya elaborades amb creativitat i mestratge en xocolata o bé presentades com a suau brioix rodó, anomenat històricament Cristina.

Segons la tradició, la Cristina va començar a fornejar-se a inicis del segle XV a Catalunya i es va acabar arrelant a la Setmana Santa. Havia de tenir tants ous com anys tenia l’infant a qui anava destinat. Amb els anys, s’ha passat a incorporar la figura de la xocolata com a protagonista i fins i tot a ser representada totalment per aquest ingredient,  amb mesures, formes i colors diversos. Rere la tradicionalitat d’aquesta celebració, floreixen noves iniciatives de joves pastissers i xocolaters que li donen una volta a aquest producte i ho adapten a les tendències gastronòmiques i socials.

En aquesta ocasió, el concurs compta amb el suport principal de principal de Chocovic, empresa líder amb gran tradició xocolatera, Fills de Moretó, mestres fariners des de 1884 i Utilcentre, proveïdor de utensilis i maquinària especialitzada, amb la col·laboració d’altres marques del sector. També amb el suport del Gremi de Pastissers de Girona, Barcelona, Tarragona i Lleida i la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers i el Gremi de Flequers de la província de Barcelona.

El jurat

El jurat estarà composat per professionals xocolaters, pastissers, forners i s’ampliarà també el vot popular. Com a premi, s’obsequiarà un trofeu guanyador al primer, segon i tercer premi de mona tradicional de brioix i primer, segon i tercer a la categoria d’ou de xocolata. La mona guanyadora de xocolata s’exposarà al Museu de la Xocolata de Barcelona i podrà ser admirada pels visitants del museu en els dies posteriors al concurs.

La resta de mones presentades, en acabar el certamen, i a fi d’evitar el malbaratament alimentari, seran lliurades a una institució sense ànim de lucre.  

Les peces s’hauran de presentar el dimarts 12 de febrer al recinte del Forum Gastronómic de Girona al Passeig General Mendoza, 1, P2, 17002 Girona de 9:00h a 11:00h del matí. La valoració de les peces per part del jurat es farà el mateix dia a partir de les 11:30h. El veredicte del premi serà el mateix 12 de març al recinte del Forum a les 13:30h en un acte de lliurament de premis.

Les inscripcions estan obertes i s’efectuaran fins a les 20h del divendres 8 de març al web http://www.lamillormonadepasqua.es/ omplint el formulari de participació. Les bases del concurs i informació del certamen també podran consultar-se a la pàgina web i per xarxes socials @lamillormonadepasqua.

Noticies relacionades

Amb el suport de: