S’inicia la tercera edició del prestigiós concurs que reconeix l’excel·lència en el món de la fleca.

El Gremi de Flequers de la Província de Barcelona i la Baking School Barcelona Sabadell, anuncien l’obertura d’inscripcions per a una nova edició del concurs The Baker, el guardó que reconeix el professional que millor encarna l’excel·lència, la innovació i el compromís amb la fleca a Espanya.
A partir del 21 d’abril, els aspirants podran presentar-se per demostrar el seu talent en una de les competicions més exigents del sector.
Després de l’èxit rotund de l’edició de 2024, que va consagrar Georgina Reinares com la primera dona guanyadora del certamen, The Baker 2025 es prepara per tornar a reunir alguns dels flequers més prometedors del país. Reinares, al capdavant de la Fleca Barrihuelo a Eltziego (Àlaba), no només es va endur el guardó principal, sinó que també va ser reconeguda en dues categories clau: millor brioixeria fullada i millor pa de massa mare. La seva victòria va suposar un punt d’inflexió inspirador per a noves generacions de flequers i flequeres.
El concurs es desenvoluparà en diverses fases, incloent una primera selecció de candidats basada en les seves trajectòries professionals, motivacions i propostes tècniques. Els perfils més destacats seran convocats a participar en les jornades de competició, que se celebraran a la tardor de 2025 a la seu de la Baking School Barcelona Sabadell. Durant tres dies intensos, els concursants seran avaluats en proves teòriques i pràctiques que posaran a prova el seu domini tècnic, creativitat, visió nutricional i capacitat per innovar sense perdre el respecte per la tradició.
Les disciplines avaluades inclouran l’elaboració de pans nutricionals, brioixeria fullada, pans de massa mare, snacks salats i brioixos, entre altres reptes que exigeixen precisió, innovació i una sensibilitat especial pel producte.
Com a colofó final, els finalistes presentaran les seves creacions al Gastronomic Forum BCN 2025, en un entorn professional i envoltats de públic amant del pa, on es proclamarà el guanyador o guanyadora de The Baker 2025.
El jurat, format per alguns dels noms més influents del sector flequer com Xavier Barriga (Turris), Sylvain Herviaux (MOF 2011), Enric Badia (subcampió del Mondial du Pain 2021 i tercer classificat a la IV edició del Best of Mondial du Pain Tokyo 2023), Matt Valette (membre de la Sélection France 2019, millor Commis al Mondial du Pain 2023 i tercer classificat a la III edició del Best of Mondial du Pain Tokyo 2023) i Georgina Reinares (guanyadora de l’edició The Baker 2024), avaluarà cada detall del procés. La presidència del jurat estarà formada per Yohan Ferrant i Mari Cruz Barón, garants del rigor tècnic i la integritat del procés d’avaluació.
El concurs compta amb el suport de marques importants del sector flequer com Harinas Moretó, Harinas Ylla, Farinera Coromina, Dir Informàtica, Bongard, Dispan i Mas Uniformes, a més del suport de mitjans especialitzats com NEWSPA i Panorama Panadero.
El concurs està obert a professionals de la fleca amb experiència demostrada que desitgin posar a prova les seves habilitats, compartir la seva visió de l’ofici i optar a un dels reconeixements més valorats del sector, a més d’un premi en metàl·lic de 1.500 euros.
Les inscripcions estaran obertes a partir del 21 d’abril a través del web oficial: www.thebaker.pro