Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Tres finalistes del The Baker

La fase final se celebrarà el 6 i 7 de novembre a la Baking School Barcelona Sabadell i el 8 de novembre es farà l’entrega de premis al Fòrum Gastronòmic.

Diego Marín, Alex Arrieche i Daniel Ramos son els tres finalistes del «The Baker», un dels concursos que s’alça enguany com un dels més exigents al sector de la fleca. Després d’una llarga deliberació, el comitè tècnic ha seleccionat aquest tres forners que han destacat amb la seva trajectòria i l’elaboració de les diferents peces exigides per a aquesta competició.

El comitè tècnic de «The Baker» es va enfrontar a la difícil tasca de triar-los entre un grup de talentosos forners de tota Espanya que es van presentar per a optar al premi mostrant abans de res la passió pel forn.

Diego Marín, des de Vigo, ha impressionat el jurat per el seu innovador enfocament en el forn tradicional de la seva regió i amb la seva capacitat per a fusionar ingredients locals i tècniques tradicionals amb un toc modern. Aquest forner de Tenerife, establert a Vigo, i finalista també en el Campionat Nacional de Forners Artesans d’Espanya es considera el més important respecte a forns i tahonas. Els seus pans li han valgut el reconeixement en el concurs.

Alex Arrieche, de Santiago de Compostel·la, és el candidat més jove amb formació en cuina, pastisseria i forn. Es descriu com «exigent i il·lusionista» en el seu dia a dia en l’obrador. Arrieche és conegut per la seva precisió i atenció al detall en cada creació, els seus pans artesanals concentren sabor i presentació.

Daniel Ramos, és de Chiclana, Cadis. Ha destacat per les seves fermentacions molt lentes i massa mare conreada, així com les seves creacions innovadores que han convertit a Ramos, pastisser i forner de Chiclana, en una revelació que dissenya, des de ‘La Cremita’, pans especials a mesura per a l’alta cuina.

Aquests tres finalistes competiran en una emocionant i decisiva ronda final el 6 i 7 de novembre en les instal·lacions de la Baking School Barcelona a Sabadell on tindran l’oportunitat de presentar les seves creacions a un jurat de canviats de nom experts en forn. Serà el dimecres 8 de novembre a partir de les 16h, en el Gastronomic Fòrum quan se celebrarà la final i lliurament de premis. El guanyador de «The Baker» s’emportarà a casa el prestigiós guardó.

Aquest concurs ha estat possible gràcies al suport de marques professionals com Bongard, Dir Informàtica, Barry Callebaut, Dispan, Farines Corominas, Farines Moretó i Farines Ylla, Mes Uniformes i Debic.