Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Una Nit del Pa històrica

El Gremi celebra a l’Hospital de Sant Pau la seva tradicional gal·la amb més de 180 flequers i oficialitza el relleu a la presidència de l’entitat

El Gremi de Flequers de la Província de Barcelona ha celebrat la seva tradicional Nit del Pa, la trobada de germanor per excel·lència dels forners agremiats.

La vetllada ha congregat a més de 180 persones, incloses autoritats, representants dels gremis catalans, personal del Gremi i nombrosos forners, ha estat l’escenari per oficialitzar el relleu en el lideratge del Gremi. D’aquesta manera, Andreu Llargués, qui ha presidit gairebé 30 anys, ha escenificat el traspàs d’aquesta responsabilitat a la nova presidenta, Mònica Gregori.

Després de vàries intenses i fructuoses dècades al capdavant del Gremi, el ja president d’Honor Andreu Llargués ha fet un pas al costat i ha traspassat les seves responsabilitats a la fins ara vicepresidenta, Mònica Gregori. Amb aquest relleu, el Gremi obre una nova etapa amb un lideratge jove i femení a l’alçada dels temps i dels reptes que la fleca té per davant. Durant la darrera Nit del Pa, es va oficialitzar aquest relleu, en el qual el Gremi porta treballant des de fa més d’un any.

En aquesta ocasió, la Nit del Pa s’ha celebrat al Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona, un escenari molt significatiu pel seu valor històric, artístic i patrimonial. Aquesta joia de l’arquitectura catalana, Patrimoni Mundial des del 1997, representa els valors de la tradició, la innovació, l’artesania i el gust per l’excel·lència que el Gremi, en representació dels flequers, defensa i promou.

La nit ha començat amb l’espectacle de llums de l’Hospital de Sant Pau i la visita als màgics jardins il·luminats del seu recinte modernista, un reconegut atractiu turístic de la ciutat en aquestes dates que els assistents van poder gaudir poc abans d’entrar al saló on es va celebrar l’acte. Després d’oferir una copa de cava als presents, ha començat l’acte oficial, amb discursos del secretari general, Carles Cotonat, acompanyat del vicepresident, Jordi Morera, a més de Mònica Gregori i Andreu Llargués, que ha rebut el reconeixement del Gremi per la seva llarga, incansable i exitosa trajectòria al capdavant de la institució i per la seva dedicació en defensa del conjunt de la fleca catalana, per la qual cosa ha estat nomenat president d’Honor del Gremi.

També s’ha comptat amb la presència de José María Fernández del Vallado, secretari general de la Confederación Española de Panadería, Pastelería y Bollería (CEOPPAN), qui va lliurar Llargués una insígnia commemorativa en agraïment a la seva tasca vinculada a aquesta entitat, de la qual el va nomenar president d’Honor. Addicionalment, li va fer lliurament d’una Medalla d’Or de part de la Unió Internacional de Fleca i Pastisseria (UIBC), entitat internacional amb la qual Llargués va se membre del seu òrgan de govern i va col·laborar intensament en representació dels interessos de la fleca espanyola, i de la qual a partir d’ara serà membre d’honor.

L’Acte va comptar amb la presencia de diverses autoritats i representants dels departament d’Empresa i Treball, Enric Vinaixa, i d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Carmel Mòdol; de la regidoria de comerç, restauració i mercats de l’Ajuntament de Barcelona i del president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Josep Santacreu.

En acabar els parlaments, s’ha celebrat el tradicional sopar, que en aquesta ocasió ha tingut lloc en format còctel.

Sobre la nova presidenta, Llargués diu que «és una persona de diàleg i que sempre té un somriure. En aquest any de transició, he pogut veure que sent la fleca moltíssim, que té il·lusió, que crea un bon futur, que és una persona que sap totes les tecnologies i que sap portar tot el que avui dia és necessari. Jo crec que la Mònica i el seu equip jove ens donaran molt temps i visibilitat. I jo demanaria que confiéssim en ella. De la mateixa manera que penso que van confiar en mi«, assenyala. «És un gran honor que em facin president d’Honor. Ara bé, el que no faré mai serà ficar-me en les decisions del Consell ni amb la Mònica ni amb res de res. Si necessiten un consell o em demanen l’opinió, a mi m’hi tindran sempre. Continuaré vinculat, però perquè considero que aquesta serà la meva casa fins que em mori«, conclou.

Noticies relacionades

Amb el suport de:

Amb el suport de: