Search
Close this search box.

«El comerç de proximitat és la nostra filosofia de negoci»

Entrevista a Roberto Juan i Eva Prado, fundadors d’Apassiona’t, guardonada amb el Reconeixement al Comerç als Reconeixements Empresarials del Vallès Occidental, organitzats per Pimec.

L’empresa agremiada Apassiona’t va ser guardonada recentment amb el Reconeixement al Comerç en la tercera edició dels Reconeixements Empresarials del Vallès Occidental, organitzats per Pimec. Aquest obrador de pa artesà de Ripollet amb més d’un segle de trajectòria i ara ja en la quarta generació familiar, va ser reconegut per la seva constància, renovació i arrelament al territori. El premi va posar en valor la qualitat del seu producte i el seu compromís amb el comerç de proximitat i la vida comunitària local.

Al capdavant d’aquesta empresa familiar hi figura el matrimoni format pel castellonenc Roberto Juan i la badalonenca Eva Prado, pares de tres fills i grans apassionats de la fleca.

Com vau rebre aquesta distinció?

Roberto: Quan ens van trucar per informar-nos, ens van agafar desprevinguts, perquè ens va proposar la Unió de Comerciants de Ripollès. Nosaltres no sabíem res! Vam arribar a pensar que era una broma! (rialles)

Eva: Sigui com sigui, aquest reconeixement exemplifica perfectament els valors que defensem: arrelament, tradició, innovació, compromís amb l’entorn i sobretot comerç de proximitat, que és la nostra filosofia de negoci.

Com definirieu la vostra proposta?

E: Per començar, som un forn de pa molt diferent al que estem acostumats. Treballem gairebé al 100% per encàrrec, de manera que no tenim merma i som molt sostenibles.

R: Només tenim en stock unes poques barres de pa, pans de coca, pans de pagès i alguns productes d’impuls, com ara minimadgalenes, bastonets integrals, galetes o rosquilles d’anís.

Quins productes teniu per encárrec?

E: Per encàrrec, tenim una gran varietat, amb 40 tipus de producte diferents: brioixeria d’estil francès, xocolata, pans amb farines semi-integrals o integrals, sense gluten,… Tot fet de manera natural. No tenim ni formadora de barres!

R: A més a més, tenim pans de collita pròpia, fets amb cereals cultivats als nostres propis camps a Castelló. La meitat de la meva família és de tradició flequera, i l’altra són pagesos, així que tot encaixa molt bé. Cultivam espelta, florence aurora,… A més a més, tenim un nou projecte de cultiu a Sant Martí Sarroca, amb 4 hectàries per cultivar la varietat Califa.

Com va sorgir la idea de treballar només per encàrrec?

E: Tot va anar sorgint de l’adaptació a les circumstàncies i una evolució natural. Tenim un forn de pa tradicional amb botiga a Barcelona, el Forn del Barri, que va ser el nostre primer negoci i continua en funcionament. En un moment donat, l’any 2019, vam decidir obrir un nou obrador a Ripollet per poder ampliar la producció, però els veïns ens preguntaven si podien comprar allà mateix i poc a poc vam anar evolucionant al model actual.

R: En aquesta evolució, l’adaptació a circumstàncies com la pandèmia o la crisi energètica ha estat clau per arribar on som ara.

Quines són les avantatges d’aquest model?

E: A banda de que és més sostenile i sense merma, permet al nostre personal treballar de dilluns a divendres amb un bon horari, quelcom molt difícil a aquest sector. A nosaltres, com a pares de tres fills, ens permet una bona conciliació.

R: I tenim una clientela fidel amb la qual hem anat construint vincles molt sòlids. Els rols a l’obrador són molt flexibles, i el propi forner surt a despatxar, de moment que els clients ens coneixen i nosaltres també a ells.

E: A més de ser un negoci de proximitat, es fomenta el consum conscient, perquè els clients s’organitzen per comprar el que consumiran.

R: I les transaccions són molt àgils: donen el número de comanda i ja tenim preparat el paquet. Això sí, si tenen ganes de xerrar una estoneta, també estem encantats de coneixe’ls millor.

Noticies relacionades

Amb el suport de: