Search
Close this search box.

Arrenca la campanya “Aprofitem els aliments”


El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha presentat la quarta edició de la campanya “Aprofitem els aliments”, una iniciativa que vol sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de reduir les pèrdues i el malbaratament alimentari. La campanya s’allargarà fins al 31 d’octubre i enguany ha batut rècord de participació, amb més de 70 restaurants d’arreu de Catalunya que oferiran àpats Gastrorecup, posant en valor la cuina d’aprofitament.

L’acte de presentació s’ha celebrat al Palau Robert, on s’ha reconegut la tasca de diversos cuiners que des de fa anys donen suport a la iniciativa, com Ada Parellada (Semproniana), Albert Marimon (La Cava de Tàrrega), Lluc Quintana (Can Xapes) i Albert Guzmán (Restaurant Guzmán). A més, es va inaugurar l’exposició itinerant “Espigolar per transformar”, que posa el focus en la prevenció del malbaratament i el paper clau del sector agrícola.

La campanya inclou tres grans eixos: els àpats Gastrorecup, la 5a Marató #JoEspigolo, que tindrà lloc el 4 d’octubre, i el Gran Dinar d’Aprofitament Alimentari, previst per al 5 d’octubre a Vic, amb la participació del col·lectiu Osona Cuina.

La iniciativa compta amb la col·laboració de la Fundació Banc dels Aliments, la Plataforma Aprofitem els Aliments i la Fundació Espigoladors, entre moltes altres entitats i empreses agroalimentàries.

El Gremi de Flequers de la Província de Barcelona també va assistir com a convidat a la presentació, reforçant així el compromís del sector flequer amb la sostenibilitat i la lluita contra el malbaratament alimentari.

Les empreses agroalimentàries col·laboradores de la campanya són Ametller Origen, Fundació Espigoladors, Makro, Bon Preu, Porc de Palou, Plusfresc, Talkual Foods, Borges, Montsià, Obrador Can Coll, Bonpreu Esclat, Condis, Bon Àrea i Coop-era.

Noticies relacionades

Amb el suport de: