Search
Close this search box.

Els ‘Espigas’, subcampions d’Europa de fleca

La Selecció Espanyola de Fleca Artesana ha assolit el segon lloc a la Copa de Europa de Fleca 2025, disputada a Nantes (França) en el marc de la fira Serbotel. Aquesta competició, coneguda com “Les Pellons d’Or”, suma ja vint-i-tres edicions i ha comptat amb la participació de set països: França, Itàlia, Espanya, Hongria, Països Baixos, Regne Unit i Suïssa.

L’equip espanyol ha estat integrat pel lleonès Daniel Flecha, que ha exercit d’entrenador; l’alacantí Santiago Mariel, responsable de l’especialitat de fleca; el valencià Joan Serra, al capdavant de la brioixeria; i la corunyesa María Bazar, encarregada de la peça artística. Amb l’ombra experta de José Roldán com a capità i la direcció tècnica de Jesús Sánchez, el bloc s’ha mostrat compacte i ben assajat, capaç de competir amb solvència davant rivals de primer nivell. Finalment, França s’ha alçat com a campiona, mentre Espanya s’ha situat com a subcampiona i Itàlia ha completat el podi.

Aquest subcampionat posa el punt i final a un 2025 per emmarcar en el món del pa artesanal a Espanya. El gener, Espanya ja havia estat subcampiona del campionat internacional Bread In The City a Rimini (Itàlia), amb Santiago Mariel i Joan Serra al capdavant en el marc de la fira SIGEP.

Al juliol, ja es va assolir el bronze al Campionat Internacional de Joves Panaderos a São Paulo (FIPAN, Brasil), amb Antonio Aguilar i María Bazar com a representants de l’equip. Tot sota la batuta de José Roldán, reconegut recentment com a Flequer Mundial de l’Any 2025 per la UIBC.

“És un orgull immens tornar a estar en el podi” — declarava emocionat José Roldán. “Fa cinc anys que treballem per aconseguir resultats al màxim nivell i ja no és casualitat: la panadería espanyola ocupa un espai privilegiat a escala mundial.”

“Els entrenaments han estat intensos –explicava–, però ens han permès ajustar cada peça, rematar els detalls i assegurar que tot sortís segons les previsions.” I afegia: “Volem agrair de nou als patrocinadors i a tots els que confien en nosaltres. Això no és només un èxit de CEOPPAN, és un triomf per a la panadería espanyola sencera.”

Noticies relacionades

Amb el suport de: