Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Agremiats reben els Diplomes de Mestre Artesà Alimentari 2021-2022 i l’accèssit al Premi Jove Artesà Alimentari Innovador 2022

Un any més, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya ha convocat l’acte de lliurament dels Diplomes de Mestre Artesà Alimentari i el Premi Jove Artesà Alimentari Innovador corresponents a les convocatòries de 2021 i 2022.

Mestres Artesans 2022: David Roca, del Forn de Barberà (Barberà del Vallès); Joan Pous, del Forn de Pa Pous (Santa Maria de Palautordera), i Ramón Griñó, de Cal Tullet (L'Espluga de Francolí)
Mestres Artesans 2022: David Roca, del Forn de Barberà (Barberà del Vallès); Joan Pous, del Forn de Pa Pous (Santa Maria de Palautordera), i Ramon Griñó, de Cal Tullet (L’Espluga de Francolí)

En un acte soleme que tindrà lloc el 29 de novembre, els agremiats Enric Bordas, Albert Solà, Antoni Vila, Ramon Griñó, Joan Pous i David Roca rebran els seus corresponents diplomes, amb els quals es reconeix la seva tasca en favor de l’artesania alimentària en l’àmbit de la fleca. A més a més, David Rovira rebrà l’accèssit del Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador.

Durant l’acte, es lliuraran els diplomes corresponents a dues convocatòries; la de 2021 i la de 2022. Quant a la primera, els guardonats han estat Enric Bordas, de la fleca Santacreu (Viladecans); Albert Solà, del Forn de Pa Anfruns (Sant Celoni), i Antoni Vila, de Cal Forner (Montornès del Vallès), dels que ja vam parlar al número 233 de Newspa. Quant a la convocatòria 2022, han estat reconeguts Ramon Griñó, de Cal Tullet (L’Espluga de Francolí); Joan Pous, del Forn de Pa Pous (Santa Maria de Palautordera), i David Roca, del Forn de Barberà (Barberà del Vallès). D’altra banda, l’accèssit del Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador ha anat a parar a David Rovira, d’Artipà (Taradell).

Millor Jove Artesà Alimentari Innovador, David Rovira
Millor Jove Artesà Alimentari Innovador, David Rovira

El Diploma de Mestre Artesà Alimentari s’atorga a aquells artesans/es que reuneixen determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària en oficis com el de la fleca, disposant del carnet d’artesà alimentari i havent exercit durant un període mínim de 15 anys. L’objectiu és reconèixer la trajectòria professional i els mèrits en la pràctica d’un ofici relacionat amb l’artesania alimentària, com la fleca, i així fomentar els valors d’aquesta activitat.

Significa, per tant, el reconeixement per part de la Generalitat de Catalunya del mestratge excepcional amb què l’artesà exerceix el seu ofici, per la qual cosa només pot ser atorgat a persones a les quals se’ls pugui acreditar una llarga trajectòria professional reconeguda, domini tècnic del seu ofici, experiència i mèrits de caràcter extraordinari en la seva pràctica. L’atorgament es fa a proposta de les entitats de representació i defensa dels artesans/es o bé del Departament d’Agricultura, amb l’informe previ de la Comisssió d’Artesania Alimentària.

Per reconèixer l’esforç dels joves en la recuperació, la innovació, la diversificació i el disseny d’aquests productes, s’atorga a més a més el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador.

Noticies relacionades

Amb el suport de: