Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Andreu Llargués a SER Catalunya: «No sé si podrem resistir dos mesos més»

El president del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona i de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers, Andreu Llargués, ha estat entrevistat a SER Catalunya per explicar on es troba la fleca amb l’increment de costos energètics i matèries primeres. 

Com portem anunciant fa uns dies, el pròxim 28 d’octubre està convocada una apagada de llums a la fleca, on a més a més, s’hi ha afegit PIMEComerç amb altres gremis de comerç al detall i restauració, per denunciar la situació en què es troba el comerç de proximitat amb els preus desbocats de l’energia i de les matèries primeres.

El ressò d’aquesta aturada simbòlica ha estat tan gran que molts mitjans de comunicació s’han fet ressò. En aquest cas, parlem de l’entrevista que van fer a Andreu Llargués, president del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, a l’informatiu «Hora 14″ de la cadena SER Catalunya.

En aquest noticier, Llargués va incidir principalment en el risc de desaparició de les fleques:

«Han tancat i estan tancant moltes fleques, algunes amb derivacions socials importants perquè molts són forners de pobles petits que abasteixen altres pobles. Han hagut de tancar perquè és impossible d’aguantar la situació. Veníem de problemes econòmics amb la guerra del pa barat, on nosaltres no podíem oferir el pa de qualitat que volem fer als preus d’alguns llocs. Però d’aquesta última no sé si s’aguantarà. Estem parlant d’un qüestió de viabilitat, de què existeixi la fleca com la coneixem. No sé si podrem resistir 2 mesos més»

Fa temps que les fleques catalanes avisen que estan al límit. «Demanem que les administracions controlin la pujada de preus de l’energia i ens garanteixin uns preus fixos durant un temps.  Demanem una garantia que tindrem farina l’any que ve i que el preu dels cereals estarà controlat«, reclama el president del Gremi.

«Som conscients que ens devem al consumidor i que volem oferir-lo un pa de qualitat. No volem perjudicar al consumidor»

Per demostrar a l’administració i als ciutadans que les fleques s’ofeguen, Llargués assegura que ho fan com un «acte simbòlic», per tant, tancaran les llums durant 15 min «per demostrar que així no podem treballar».

Llargués finalitza l’entrevista amb un missatge esperançador: «Però dic una cosa, amb els anys que portem de forners, jo crec que ens ensortirem. La fleca sempre s’ha sortit»

Escolta l’entrevista sencera a: https://www.ivoox.com/hora-14-catalunya-22-10-2022-audios-mp3_rf_94483438_1.html