Search
Close this search box.

Aparador mundial per al pa català

Mònica Gregori assisteix a l’acte de la Generalitat amb motiu del reconeixement de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025.

L’any 2025, Catalunya exhibirà el títol de Regió Mundial de la Gastronomia, un reconeixement de l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme que destaca aquelles regions que contribueixen activament en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania i posen en valor les diferents cultures alimentàries, l’educació per a la salut i la sostenibilitat i la innovació gastronòmica.

La presidenta del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, Mònica Gregori, ha estat una de les personalitats convidades a l’acte organitzat per la Generalitat de Catalunya amb motiu d’aquest nomenament, juntament amb figures com el xef Ferran Adrià o Carles Vilarrubí, president de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició.

El pa, en un lloc d’honor

Durant la seva al·locució, emmarcada en el bloc sobre comunicació i difusió nacional i internacional, Gregori ha valorat que ser Regió Mundial de la Gastronomia “ens ajudarà a posar el pa en el lloc d’honor que es mereix, a prestigiar tots els elements de la nostra artesania alimentària, de la nostra gastronomia i del món culinari català. Podem estar orgullosos que Catalunya ha fet els deures, estem fent bé les coses i ha millorat molt la seva cultura de pa. En els últims anys hem fet una gran evolució pel que fa a l’excel·lència i la qualitat del pa artesà”, ha assegurat.

Aconseguir això no ha estat fàcil. Hem buscat millorar les seves propietats nutricionals i organolèptiques i, a més, hem treballat la seva bellesa. Tot això ens ha requerit, per una banda, molta formació i tecnificació, així com molta innovació i creativitat. I, per una altra banda, ens ha exigit recuperar l’autenticitat dels nostres orígens”, ha observat. “Cal tenir en compte que el pa és un element molt important i essencial per a la nostra gastronomia. Una bona proposta culinària ha d’anar acompanyada d’un bon vi i un bon pa! I, sobretot, i més important, ens fa falta difondre la nostra cultura del pa, donar-la a conèixer a tot el món. En aquest sentit, aquesta magnífica distinció ens ajudarà a posicionar-nos com a referents mundials”, ha confiat.

Amb el suport de: