Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Ca la Xata, una nova fleca al Pirineu

Els mitjans de comunicació es fan ressò del forn que acaben d’inaugurar els agremiats Quim Sànchez i Esther Masana a Estamariu, una població de 130 habitants de l’Alt Urgell.

La fleca artesana és, davant de tot, un servei públic indispensable que brinda un producte de primera necessitat per als veïns d’una comunitat allà on és necessari, i per tant, podem dir que el pa fa país. Amb aquesta filosofia al cap, els flequers agremiats Quim Sànchez i Esther Masana han obert una fleca a Estamariu, un petit poble de l’Alt Urgell per oferir els seus 130 habitants pa artesà i de qualitat cada dia.

Es diu Ca la Xata i és el primer establiment comercial que obre en 25 anys en aquest poble. Per portar a terme aquest projecte, el Quim i l’Esther han tancat els forns que tenien a Terrassa per començar una nova vida al Pirineu.

Aquest projecte ha despertat l’interès de la premsa, que s’ha fet ressò de l’obertura de Ca la Xata, amb una peça al Telenotícies Comarques de TV3 i un article a elnacional.cat, on els periodistes Albert Villaró i Montse Ferrer posen l’accent en què:

Massa vegades no t’adones que trobaves a faltar una cosa fins que te l’ofereixen: pans i pastes honestos, saborosíssims, dels de tota la vida, fets amb ofici i vocació. Els de Ca la Xata repartiran el pa, des de la setmana entrant, a tres zones de la comarca, en una iniciativa que repercutirà en la qualitat de vida dels veïns, que han vist com s’ha transformat (i generalment sempre cap a pitjor), en un procés de decadència que semblava irreversible. Però no tot està perdut. Mentre hi ha pa hi ha esperança.

Albert Villaró i Montse Ferrer, elnacional.cat.

Noticies relacionades

Amb el suport de:

Amb el suport de: