Participaran emprenedors de tot el món. Però només les cinc seleccionades participaran durant sis mesos en aquest programa d’innovació que les ajudarà a crear nous models de negoci i a impulsar els seus projectes.
Cereal, el principal centre d’R+D de fleca i brioixeria d’Europastry, ha posat en marxa Baking the Future, la primera acceleradora del sector flequer, amb l’objectiu d’identificar solucions innovadores generades per startups d’arreu del món i construir un model d’innovació obert per a la companyia.
Es tracta d’un programa d’acceleració de sis mesos que dóna suport als emprenedors per desenvolupar els seus productes, testejar la seva viabilitat en el mercat, crear nous models de negoci i ajudar-los a impulsar els seus projectes.
Objectius del centre Cereal
En una cerca constant per a la innovació del sector flequer, Cereal, format per un equip de flequers, pastissers, enginyers, químics i nutricionistes, investiga constantment per donar resposta a les demandes i noves tendències que sorgeixen en el mercat. Per això, entre els seus principals propòsits cal destacar:
- Trencar barreres mediambientals amb embalatges més sostenibles, reutilització de productes i reciclatge.
- Optimitzar l’experiència de consumidor, a través de tecnologia enfocada en el seu comportament, en la transparència i en la traçabilitat.
- Millorar la salut amb noves solucions alimentàries, mitjançant nous ingredients per evitar intoleràncies, eliminar o reduir greixos trans., sucres, etc.
- Aportar més eficiència i qualitat als productes flequers, mitjançant noves tecnologies que permetin millorar el gust, la textura, la durabilitat i la regeneració.
Només cinc projectes seran seleccionats
La recepció de projectes està oberta fins al 5 de setembre de 2021. Posteriorment seran avaluats per un Comitè d’Avaluació, format per un equip designat per Europastry.
Un cop seleccionats -fins a un màxim de cinc projectes- es notificarà personalment a les startups el seu accés al programa d’acceleració Baking the Future, que començarà el 26 de setembre.
Després de sis mesos de durada, tindrà lloc el Demo Day, moment en el qual, les startups presentaran els seus projectes davant d’una xarxa d’inversors privats i experts altament qualificats.
Beneficis del projecte Baking the future
Les cinc startups seleccionades per participar en l’acceleradora Baking the Future, tindran l’oportunitat d’accedir a:
- Sessions de treball a mida.
- Espai de treball a les instal·lacions del CEREAL a Barcelona.
- Sessions de mentoring especialitzades amb membres de l’equip de CEREAL altament qualificats en àrees relacionades amb la fleca (R+D, comercial, màrqueting, etc.).
- Accés al departament d’R+D+I d’Europastry per desenvolupar, provar i executar productes, mitjançant les tecnologies més punteres i produint a una escala pilot a les instal·lacions del CEREAL.
- Capital intel·ligent d’Europastry en la millora del concepte als laboratoris d’alta tecnologia.
- Accés a proves sensorials.
- Sessions i tallers d’inspiració.
- Disseny de plans de negoci.
- Plantilla i perfeccionament del pitch.
- Sessions de preparació per al Demo Day.
- Pla de comunicació.
En cas de voler participar podeu consultar tota la informació i apuntar-vos a www.bakingfuture.com