Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

El programa Coneixement d’Oficis de Sabadell conclou la seva 21ª edició amb el suport del Gremi

Aquest dilluns 12 de juny ha tingut lloc l’acte de cloenda del projecte Coneixement d’Oficis de l’Ajuntament de Sabadell, al quan ha acudit el secretari general del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, Carles Cotonat, i la sots directora de l’Escola Andreu Llargués, Mari Cruz Barón, juntament professors i altres representats sectorials, que han recolzat els 200 alumnes de 17 centres d’ensenyament que han participat en aquest programa i han estat presents a la trobada.

 

 

Es tracta d’un programa adreçat a alumnat de 2n cicle d’ESO i educació especial que assisteix un cop a la setmana a tallers pràctics en les instal·lacions del Vapor Llonch, de Cal Molins i del Parc Central per tenir un primer contacte amb oficis relacionats amb les especialitats de fleca i pastisseria, metall, automoció i vehicle elèctric, instal·lacions i energies renovables, cuina i restauració, indústria 4.0, fusteria i disseny d’aplicacions informàtiques.

A l’Escola de Flequers Andreu Llargués, que hi participa des de fa anys a aquest projecte, els joves poden apreciar de primera mà com és l’ofici de forner i el dia a dia a la fleca. Els centres que hi participen integren aquestes sessions dins la programació acadèmica, de manera que aquests joves fan 80 hores d’escolarització integrades en el currículum acadèmic de l’alumnat.

 

 

Aquest és un projecte propi de l’Ajuntament de Sabadell, que es desenvolupa amb el suport de les associacions professionals que hi participen. El programa Coneixement d’Oficis forma part de les accions específiques per a joves que es desenvolupen des de l’Ajuntament de Sabadell, i pretén ser un element motivador pels alumnes que no tenen clar cap a on orientar el seu futur professional i facilita la definició del seu itinerari professional en el procés de presa de decisions cap a la formació postobligatòria.

 

 

Després de 21 anys en funcionament, 3.075 alumnes hi han participat procedents de centres d’ensenyament secundari de Sabadell. Les xifres indiquen un rellevant grau d’èxit. En concret, entre totes les edicions s’obté una mitjana del 80% d’alumnat que continua principalment estudiant o bé comença a treballar després del seu pas per aquest programa. Els resultats són en base al seguiment que es fa al cap de sis mesos.

 

Noticies relacionades

Amb el suport de: