Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Deu forners espanyols visiten la Biblioteca de Masses Mare amb Puratos

Els forners van viatjar a la regió de St. Vith (Bèlgica) per a descobrir, aprendre i formar-se durant dos dies sobre les masses mare i el forn artesanal.

La Biblioteca de Masses Mare celebra el seu desè aniversari, i Puratos, l’empresa de producció de matèries primeres per a forn, pastisseria i xocolata a Espanya, ha obert les seves portes a deu forners per reforçar el seu compromís amb el canal artesà.

En concret, un selecte grup de deu artesans forners d’Espanya -guardonats amb La Miga de Oro-, van tenir el privilegi de viatjar a la regió de St. Vith, a Bèlgica, per a descobrir, aprendre i formar-se durant dos dies sobre el món de les masses mare i el forn artesanal.

L’esdeveniment s’emmarca en la Ruta Espanyola del Bon Pa, que reconeix la qualitat i artesania dels mestres forners de tota Espanya a través d’una selecció prèvia de les 17 Rutes Autonòmiques del Bon Pa. Els guanyadors de La Miga de Oro en cada Comunitat Autònoma es converteixen en part d’aquesta destacada ruta.

Visita a la Maison du Levain

Durant el primer dia d’activitats, els assistents van ser rebuts en el Center for Bread Flavour de St. Vith, i van tenir l’oportunitat de visitar la Maison du Levain. Tota una experiència que els va guiar a través de la història del pa i de com aquest es modela segons les tendències actuals.

La tarda va estar dedicada a explorar la Biblioteca de Masses Mare, un recurs únic que alberga més de 130 ceps de masses mare de tot el món, incloent sis mostres de forners espanyols. A més, es va celebrar una taula rodona centrada en les masses mare i els grans i llavors (basada en la innovadora tecnologia Softgrain), on es van destacar i van abordar les tendències del mercat del pa i les diferents vies de premiurització.

La jornada va concloure amb una activitat especial de maridatge de cerveses i pa, acompanyada d’una barbacoa, en la qual es va ressaltar la versatilitat i el potencial del forn artesanal.

Aprenentatge i Aplicació a Espanya

El segon dia va començar amb una masterclass de Massa Mare conduïda per Karl de Smedt, mestre artesà belga i bibliotecari de la institució de St. Vith, qui va compartir la seva experiència i coneixements sobre les masses mare amb els professionals.

La jornada va culminar amb un tast de pans rústics, on es van presentar receptes cruixents en l’obrador, posant un èmfasi especial en Softgrain i la massa mare.

Amb aquesta acció, Puratos reafirma el seu compromís amb el canal artesà i la promoció del forn tradicional a través de la formació, la innovació i la difusió del coneixement. L’obertura de la Biblioteca de Masses Mare als forners espanyols és un testimoniatge d’aquest compromís i un tribut al paper fonamental que juguen aquests artesans en la indústria del pa. Amb una dècada de treball dedicat a preservar la biodiversitat global del pa de massa fermentada, la Biblioteca de Masses Mare continua sent un recurs inavaluable per a forners de tot el món.

Noticies relacionades

Amb el suport de: