Els propers dies 23 i 24 d’octubre, els professionals de la fleca tindran una oportunitat única de millorar les seves tècniques en una formació especialitzada centrada en la ‘Panification au levain’/masses mare’, organitzada per la Baking School Barcelona Sabadell en col·laboració amb Atelier m’Alice, prestigiosa escola de Boussay (França) que, gràcies a un acord amb el nostre centre formatiu, ens portarà professors de renom per impartir cursos i master classes.
En aquest cas, el mestre flequer encarregat d’aquesta formació és Fortier Franck. Guanyador de la Copa de França de Fleca el 2021 i la Copa del Món de Fleca de 2024, és una autoritat mundial en el sector i, des de 2018, és formador a l’Atelier m’Alice. Amb la seva àmplia experiència, oferirà als participants l’oportunitat d’aprendre i aplicar tècniques avançades en l’elaboració de pans de qualitat, tant en formats tradicionals com en innovacions contemporànies.
En un total de 10 hores de formació teòrica i pràctica en dues sessions de 15:30h a les 20:30h, els participants tindran l’oportunitat d’aprendre a preparar una selecció de productes que inclou la baguette de tradició francesa, la tourte de meule (pa fet amb farina de pedra), la petita espelta, la couronne bretonne, la tourte de sègol i el brioix gaché, entre d’altres. Aquestes elaboracions permetran als assistents aprofundir en l’art de la panificació artesanal, amb un especial èmfasi en el detall i la qualitat dels ingredients utilitzats. Durant la formació, es treballarà amb diferents tipus de masses, com les dures, líquides i de sègol, proporcionant una visió completa i pràctica sobre com es poden incorporar aquestes tècniques a les seves pròpies fleques.
Aquesta master class representa un pas endavant en la internacionalització de la formació en fleca que promou el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona i la Baking School. Gràcies a la col·laboració amb l’Atelier m’Alice, els professionals locals tindran accés a una xarxa internacional d’experts i a les últimes tendències del sector, així com a productes de gran qualitat, en un entorn de treball pràctic i altament especialitzat.