Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

El Gremi celebra l’Assemblea general anual de socis

El president Andreu Llargués va fer un complet repàs a un any marcat per una activitat gremial molt intensa.

Amb mascareta obligatòriament posada durant tota la trobada i amb confirmació prèvia d’assis- tència, per tal d’organitzar l’espai i complir amb l’aforament de la sala, el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona va celebrar a mitjans del mes de juliol la seva Assemblea general anual per als socis. Enguany va tenir lloc un mes més tard del que és habitual per causa de les restriccions imposades per la crisi del coronavirus. No obstant això, es va poder celebrar fi- nalment de manera presencial i amb totes les mesures de seguretat necessàries per a la situació actual.
Va ser aquesta una assemblea concorre- guda i molt participativa. El president gre- mial, Andreu Llargués, va començar la seva intervenció fent menció de la complicada situació que s’està vivint arran de la crisi pro- vocada per la pandèmia del coronavirus, i va dirigir unes paraules de suport i agraïment a totes les fleques per la bona feina feta durant tots aquests mesos on el pa, com un aliment essencial de la nostra dieta, ha arribat a casa dels consumidors puntualment i diàriament. Els establiments flequers han fet una feina essencial, moltes vegades a costa dels seus propis resultats i assumint riscos personals, I això mereix un reconeixement.

Informe de referència

Com és habitual durant l’Assemblea, el president del Gremi va fer la presentació del seu informe de gestió, a més de fer un repàs al contingut de la Memòria d’activitats de l’exercici 2019 (ja presentada al maig, veure Newspa 224).
Entre les coses a destacar, a l’àmbit dels reconeixements, el president va voler recor- dar les distincions com a Mestres Artesans Alimentaris en favor dels nostres flequers agremiats Ramon Benet, de Sabadell; Romàs Girvent, d’Els Hostalets de Balenyà; Emilio Ojeda García, de Sant Joan Despí; i Manel Pérez Coronas, d’Argentona.
Tampoc es va oblidar dels tres establiments agremiats que van ser reconeguts per la Generalitat com a comerç històric: Ca l’Andreu Artesans del pa i la pastisseria, de Sant Cebrià de Vallalta, com a establiment centenari; el Forn de pa Enric Solà ‘Can Pau’, de Tiana; I Cal Ton Forn de Pa, d’Artès, com a establiments de cent cinquanta anys.
A més, Llargués va voler fer una menció especial a la 3a posició obtinguda pel di- rector de la nostra escola, Yohan Ferrant, al ‘Campionat Mondial du Pain’, celebrat a la Fira Serbotel (Nantes) on, a més, va obtenir el premi al millor ‘Pa bio’.

Comunicació

En matèria de comunicació, va destacar que durant l’exercici 2019 es va continuar amb la publicació de la nostra revista News- pa que, amb una tirada aproximada de 2.000 exemplars, arriba bimestralment de forma gratuïta a tots els flequers de Catalunya. Sens dubte, aquesta publicació constitueix, des de la seva aparició el febrer de 1995, una extraordinària eina de comunicació i de cohesió del sector flequer català.
A més, es van enviar prop de 80 circulars I més de 20 newsletters digitals als nostres agremiats, amb informació, recomanacions, novetats i notícies importants que afecten el nostre sector. Pel que fa a les xarxes socials, el Gremi continua sent molt actiu. Les xarxes del Gre- mi i de la nostra escola de Sabadell s’han convertit en una eina molt important de comunicació directa per interactuar amb els nostres agremiats i tot aquell públic sectorial que s’interessa en tot allò que duem a terme.
A més de fer un complet repàs a totes les activitats formatives incloses a la Memòria 2019, entre elles, les fites formatives I les accions institucionals de defensa i promo- ció del Gremi, el president va expressar el seu reconeixement i agraïment al personal administratiu del Gremi, per la seva fidelitat i dedicació, que fa possible que els projectes de l’entitat tirin endavant per tal de prestar el millor servei als agremiats.
L’Assemblea General va aprovar per una- nimitat la memòria d’activitats així com els comptes de l’exercici 2019 i la gestió del Comitè Executiu i de la Junta Directiva Intercomarcal. NEWSPA