Un stand ambiciós, la final del The Baker i una ponencia de les joves promeses de la fleca artesana. El gremi torna a apostar per aquesta fira per reivindicar la fleca en la restauració.

El Gremi de Flequers de la Província de Barcelona està preparat per fer una nova aparició al Gastronomic Forum 2024, que se celebrarà del 4 al 6 de novembre a Barcelona. Amb un estand ambiciós, el gremi informarà sobre els seus serveis i la formació que ofereix a través de l’Escola de Flequers Andreu Llargués, i alhora oferirà degustacions, xerrades i diverses activitats centrades en el món del pa.
Un dels moments més esperats de la fira serà la celebració de la final The Baker, un concurs en què quatre finalistes competiran per obtenir el prestigiós premi a l’excel·lència flequera. La gran final del concurs es durà a terme el dia 6 de novembre a les 11 h, després de tres dies intensos de competició a la Baking School Barcelona Sabadell.

Entre els finalistes que aspiren al títol “The Baker 2024”, repeteix en aquesta segona edició Diego Marín, campió nacional en fleca artesana 2024 i guanyador de la categoria millor pa nutricional d’Espanya a The Baker 2023. Marín torna amb més ganes que mai per “revifar una de les millors experiències de la meva vida, al costat dels meus companys”.
Per primera vegada, tindrem un agremiat entre els finalistes. Martí Alemany, el jove professional al capdavant del Forn de la Rambla a Vilanova i la Geltrú, reconegut com una de les millors fleques d’Espanya a la Ruta del Bon Pa ha captat l’atenció del jurat per la seva destresa en l’elaboració de pans. També formarà part d’aquesta recta final Georgina Reinares, al capdavant de la fleca Barrihuelo a Eltziego. Aquesta fornera del nord d’Espanya és reconeguda per la seva destresa en les tècniques clàssiques de fleca. Finalment, els acompanyarà Fran Zaragoza, una jove promesa de la fleca amb una sòlida experiència internacional, que destaca pel seu compromís amb la qualitat i la innovació en la fleca artesanal.
El futur de la fleca, a debat
Després de la final de The Baker, es farà la ponència “La fleca actual sota la mirada dels joves forners” que començarà a les 13 h.
Aquesta ponència, moderada per Yohan Ferrant, director de la Baking School, comptarà amb joves talents que estan deixant una empremta significativa en el sector de la fleca. Els ponents inclouen:
– Enric Badia: jove forner de llarga tradició familiar, recentment guardonat amb el premi Millor Jove Artesà Innovador 2023.
– Matt Valette: formador de la Baking School Barcelona Sabadell i soci de Morreig, apassionat forner amb experiència internacional.
– Isabel García de Panarte: guanyadora de la medalla de bronze al Campionat d’Espanya de Forn 2024 i subcampiona a l’Internacional de Joves Forners.
– Roger Vilardosa: expert del Forn Familiar Vilardosa i tècnic-demostrador de Dispan.
La ponència se centrarà en les noves tendències del sector de la fleca, així com en l’interès creixent dels joves professionals per la formació i l’ús de tècniques innovadores.
El Gremi de Flequers espera que la seva participació al Gastronomic Forum 2024 serveixi per promoure la qualitat del pa artesanal i la importància de la formació contínua en un sector en constant evolució.