Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

El Gremi de València celebra el LII Concurs de fleca de “pans tradicionals” i “pans de format lliure” i el LII Concurs d’Ornamentació de botiga de pa

L’objectiu d’aquest concurs és reconèixer i valorar el treball i dedicació de la fleca valenciana, així com fomentar el sentiment de pertinença al Gremi de Forners i Pastissers com a manera de continuar enfortint la feina artesana.

Un any més el Gremi de Forners i Pastissers de València amb el patrocini de la Diputació de València ha organitzat el LII Concurs de Pans Tradicionals i Pans de Format lliure i el LII Concurs d’Ornamentació de Botiga de Pa.

Es tracta de concursos tradicionals i habituals, organitzats pel Gremi, dins del seu programa de Festes Patronals en honor a la seva patrona, la Verge de la Mercè. Cada any, i ja van 52 edicions, és superior a l’anterior. La tradició fornera en combinació amb la creativitat, l’originalitat i la innovació fan que el resultat sigui millor any rere any. Una mostra del compromís dels forners valencians amb la conservació del pa artesà.

Els premiats en aquesta edició han estat «Trygo by OMS» en la modalitat de «Pans Tradicionals» mentre que «Més que pa» ha guanyat el primer premi en la modalitat de «Pans de Format Lliure». Per la seva part «La Tahona de l’avi» ha aconseguit el primer premi en el concurs d'»Ornamentació de Botiga de Pa».

La deliberació ha estat difícil a causa de la participació i al gran nivell creatiu dels concursants. S’han avaluat aspectes com el sabor i aroma del pa, la presentació i la innovació.

L’exposició de les creacions es va celebrar el 19 de setembre en el Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana i, com en edicions anteriors, totes les peces lliurades pels participants i exposades al concurs van ser donades a la Casa de la Caritat de València.

Pel que fa al Concurs d’Ornamentació de Botiga es va celebrar el dia 21 de setembre i s’han valorat aspectes com la qualitat i varietat dels productes exposats, la presentació artística de l’aparador i els estímuls dirigits al públic per a fomentar el consum de productes de fleca. Sempre han tingut en compte la creativitat, la capacitat d’innovació i de sorprendre el client combinant-lo amb la tradició fornera.

El Jurat del LII Concurs de Pans Tradicionals i Pans de Format Lliure, així com del LII Concurs d’Ornamentació de Botiga de Pa, ho han format representants de les organitzacions de consumidors, així com professionals del sector, de la gastronomia i de mitjans de comunicació especialitzats.

Amb aquests concursos el Gremi de Forners i Pastissers de València treballa per visibilitzar i fomentar la fleca tradicional valenciana i la gran professionalitat i poder creatiu dels artesans del pa, fent-lo dins del marc de les Festes Patronals en honor a la seva patrona, la Verge de la Mercè. Això ha fomentat una gran participació del públic i de tots els agremiats i les seves famílies i entorns pròxims, cosa que el mateix president del Gremi, Juan José Rausell, ha destacat com un enorme èxit en aquesta edició.

Noticies relacionades

Amb el suport de: