Search
Close this search box.

El Gremi de València celebra la XXXVII edició del tradicional Concurs de dolços de Pasqua

El Gremi de Forners i Pastissers de València ha celebrat la XXXVII edició del Concurs de Dolços de Pasqua 2024 que organitza, cada any, amb el patrocini de la Diputació de València.

Així, dins de l’apartat de productes de dolços de Pasqua, Forn Bru Ponce (València) s’ha erigit com a guanyador del primer premi en la categoria de “Mona tradicional de Pasqua” i el Forn L’Artesana (València) ha resultat guanyador en la categoria de “Panquemao”. Per part seva, el Forn Masanet (València) i el Forn Sant Antoni (Sant Antoni de Benaixeve) s’han fet amb el primer lloc en les categories de “Coques de Panses i Nous” i “Innovació”, respectivament. En aquest últim cas, el producte més innovador ha estat el Panquemao de Te Matcha i Mandarina.

Categoria “Mona tradicional de Pasqua”
Categoria “Panquemao”
Categoria “Coques de panses i nous”
Categoria d’innovació

Així mateix, el Forn Vicente García Rutia (València) ha estat el guanyador del primer premi de l’apartat de “Ornamentació comercial de Pasqua”, i el Forn Sant Antoni (Sant Antoni de Benaixeve) s’ha alçat amb el primer lloc en la categoria ‘Bufona Artística’, una nova categoria que, enguany, celebra la seva segona edició.

El XXXVII Concurs de Dolços de Pasqua 2024, celebrat durant els dies 25 i 26 de març i que ha comptat amb la participació de prop d’una vintena d’establiments agremiats valencians, forma part de la campanya que cada any s’organitza i que, en aquesta ocasió, té com a lema ‘’ART-SA‘, en referència al concepte de producte únic i saludable.

A més, aquest concurs és un aparador per a alguns dels més de 700.000 productes que, per aquestes dates, es realitzen en els establiments agremiats, així com una mostra del compromís, tant dels professionals de la pastisseria com de la població, amb la tradició artesanal valenciana entorn de la Mona de Pasqua i altres productes típics de la regió.

Juanjo Rausell, president del Gremi de Forners i Pastissers de València defensa que “iniciatives com el Concurs de Dolços de Pasqua, amb 37 anys ja d’història, és una manera de preservar i promoure les nostres tradicions gastronòmiques i una oportunitat per a honrar les receptes i tècniques transmeses, de generació en generació, mentre explorem noves maneres d’innovar i sorprendre els nostres clients”.

“Des del Gremi volem agrair la participació i compromís de tots els agremiats que, amb la seva participació, fan possible una nova edició d’aquest concurs, i l’excel·lència del qual en el disseny i sabor dels seus productes artesanals, superen cada any els límits creatius”, ha subratllat Juanjo Rausell.

Valoració del jurat

La competició, celebrada en dues jornades consecutives, per a poder, així, valorar de manera més adequada tots els productes, va començar ahir amb el tast a cegues de l’apartat de Productes de Dolços de Pasqua. En aquesta ocasió, el jurat, format per mestres forners i pastissers, premsa gastronòmica i professorat del Grau de Forn i Pastisseria del CIPFP Ciutat de L’Aprenent, van degustar els productes dels diferents establiments participants, sobre la base de quatre modalitats: mona tradicional de pasqua, panquemao, tosta de panses i nous i innovació, examinand i valorant les peces presentades tenint en compte les seves característiques d’elaboració, el seu sabor, presentació i aroma.

D’altra banda, durant la jornada, el jurat compost per mestres forners, professors de la Universitat de Belles arts i Grau de Forn i Pastisseria del CIPFP Ciutat de L’Aprenent, associacions de consumidors (Unió de Consumidors, Tyrius i Avacu) i membres de la premsa gastronòmica, ha estat l’encarregat de visitar cadascun dels forns i pastisseries participants en els apartats d’Ornamentació Comercial de Pasqua i Mona Artística, per a triar als guanyadors, valorant “in situ” aspectes com la promoció dels dolços tradicionals de Pasqua, la innovació i originalitat de la botiga i/o aparador, la varietat dels productes exposats i l’originalitat i presentació de les mones artístiques.

Després de la finalització del XXXVII Concurs de Dolços de Pasqua 2024, tot el producte elaborat pels establiments agremiados participants ha estat donat a Casa Caridad València, l’ONG pionera en l’atenció a persones sense llar i en situació de risc d’exclusió social.

Noticies relacionades

Amb el suport de: