El Gremi de Flequers de la Província de Barcelona ha acollit recentment una sessió informativa sobre les diferents informacions que cal donar a les persones consumidores, sobre determinades matèries, mitjançant la col·locació de cartells en els establiments flequers.
La sessió ha corregut a càrrec de la tecnòloga alimentària del Gremi, Elisa Soto, qui ha explicat molt detalladament la retolació que les fleques han de tenir obligatòriament als seus establiments.
La normativa actual en matèria d’higiene, consum, malbaratament i sostenibilitat, entre d’altres, obliga els establiments minoristes a informar a les persones consumidores sobre determinades matèries mitjançant la col·locació de diferents cartells. L’incompliment d’aquesta obligació pot comportar la imposició de sancions econòmiques.
Durant la sessió, s’ha fet saber a les persones i empreses agremiades quina informació obligatòria cal facilitar a les persones consumidores i com cal donar-la. Així mateix, s’ha presentat una recopilació de la cartellera obligatòria, elaborada des del Gremi per facilitar el compliment de les diferents normatives.
La documentació, elaborada pel Departament jurídic i pel Servei d’Assessorament en Seguretat Alimentària del Gremi, consta de dos documents: un manual d’estil entitolat ‘Guia Cartelleria Obligatòria per a Fleques i Fleques amb Degustació’, creat per unificar els cartells sota un mateix estil, amb una explicació de l’ús de cada cartell, i plantilles descarregables on tots els cartells estan preparats per a imprimir.
Per a més informació, els agremiats poden adreçar-se a Elisa Soto al mail salimentaria@gremipa.com.