Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

El Gremi participa en dues reunions organitzades per la PIMEC

La transformació digital del comerç i un fons d’ajuts dotat amb 20 milions d’euros, adreçat als sectors més afectats per la Covid, van ser els dos temes claus d’ambdues sessions.

 

 

En la  seva tasca de representació institucional, el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona ha participat, aquest mes de juliol, en dues reunions dels òrgans de govern de la patronal PIMEC, Micro, petita i mitjana empresa de Catalunya. En primer lloc, el passat 1 de juliol Andreu Llargués, com a representant del Gremi i vicepresident de PimeComerç, va ser present a la reunió de la comissió permanent de PimeComerç, presidida per Alex Goñi, on va assistir el nou director general de Comerç, Jordi Torrades. En aquesta primera sessió es van tractar diversos temes de gran rellevància. Però, un dels més destacats va ser l’impuls de la transformació digital del comerç.

La segona trobada, organitzada per PIMEC, va tenir lloc el passat 6 de juliol. Novament en representació del Gremi va assistir Andreu Llargués, en qualitat de president, que va reunir-se amb els representants dels socis col·lectius de diferents sectors, amb el tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, i amb el president de PIMEC, Antoni Cañete.

Durant la sessió es van donar a conèixer els detalls de la iniciativa ‘Reactivem Barcelona’, un fons de 20 milions d’euros –la línia d’ajudes més important que ha llençat mai l’Ajuntament de Barcelona pel que fa al seu valor econòmic-, destinat a donar suport a les activitats econòmiques més afectades per les restriccions de la Covid-19: comerços, sector serveis, restauració, oci nocturn i allotjaments turístics.

Ajuts totalment necessaris per a moltes pimes i autònoms

La primera convocatòria d’aquesta subvenció s’adreça als sectors esmentats que estiguin situats en planta baixa i hagin fet o tinguin previsió de fer intervencions de millora en els seus establiments entre la declaració de l’estat d’alarma i el 31 de desembre de 2021.

Des de PIMEC Turisme han valorat positivament la posada en marxa d’aquests ajuts. Però, tal com va remarcar Cañete, que va assistir acompanyat per la presidenta de PIMEC Turisme, Isabel Galobardes, cal que s’apliquin amb urgència, atesa la difícil situació que continuen patint moltes pimes i autònoms a la ciutat de Barcelona.

En aquest context, també, es va recordar que moltes activitats de la cadena de valor encara no han estat compensades davant les restriccions i els efectes del virus, ja que han quedat fora dels ajuts directes. En aquest sentit, és essencial que no es deixi ningú enrere i que des de les administracions es continuïn impulsant mesures destinades a millorar la viabilitat i la competitivitat de les pimes i els autònoms per tornar a crear ocupació i generar riquesa.

Noticies relacionades

Amb el suport de: