Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

El Màster, el pla perfecte per la sortida de la pandèmia

La tercera edició del ‘Màster en Fleca d’Excel·lència’ se celebrarà de l’octubre del 2021 al juny del 2022.

 

Després d’una segona edició marcada per la crisi sanitària, però resolta amb èxit, l’Escola de Flequers Andreu Llargués prepara ja la tercera edició del Màster en Fleca d’Excel·lència, amb unes forces i il· lusió renovades i una enfortida aposta per la formació de màxima qualitat. Recordem que s’adreça a professionals que, tot i tenir ja una important experiència i bon fer flequer, volen continuar la seva formació de manera integral per millorar encara més les seves capacitats i la seva oferta de producte.

Calendari exigent

El Màster té una durada de 220 hores que s’estructuraran en 22 hores mensuals organitzades en una setmana al mes de dilluns a dijous. En total, seran 10 setmanes distribuïdes del 18 d’octubre de 2021 al 14 de juliol de 2022, amb el següent horari: dilluns de 10:00 h a 18:00 h, amb pausa per dinar, i dimarts, dimecres i dijous, de 15:30 h a 20:30 h.

Amb un màxim de 20 participants per afavorir una formació personalitzada i intensiva, la metodologia combina demostració amb pràctica, tenint com a referència els millors professionals i les actuals tendències del sector.

Els continguts s’agrupen en dos mòduls. En primer lloc, el de pràctica professional, dividit al seu torn en les següents categories: pans artesans (88 hores), brioixeria artesana (66 hores), snacking (22 hores) i peces artístiques (22 hores). No menys important és el mòdul de tecnologia professional i ciència aplicable (22 hores), en el qual s’abordaran les matèries primeres, les farines, el pastat i el sistema de cocció des d’un vessant científic.

Professorat de luxe

Aquests continguts seran impartits segons especialitats per professionals de primer nivell, mestres forners de renom i especialistes convidats de reconegut prestigi, que aportaran la seva experiència i coneixements per tal d’oferir una formació excel·lent.

Entre ells, enguany hi comptem amb la participació del mestre francès Sylvain Herviaux. Amb 21 anys, va guanyar el títol de Millor Jove Boulanger de França. En 2001, va guanyar el Premi del President de la República en Romorantin. Durant el 2003, aconsegueix una victòria en la Copa de França per equips a Lió i el campionat d’Europa en Nantes. En 2009 va ocupar el càrrec d’entrenador en el CFA Ploufragan i va rebre en 2011 el títol d’”un dels millors artesans de França” (MOF). També ostenta el títol de ‘Amabassadeur du Pain’. En 2013, durant el quart Mundial del Pa, va ser l’entrenador de l’equip guanyador (França, Taiwan, Bèlgica) i va guanyar el trofeu dels ‘Ambassadeurs’.

Yohan Ferrant, que dirigirà el màster i impartirà gran part dels continguts, anima els flequers amb experiència a rebre aquesta formació “que els farà pujar encara més el llistó de l’excel·lència en la seva professió”.

 

M’agradaria veure a l’aula a agremiats de tota la vida, gaudiran moltíssim i, encara que vinguin amb un altíssim nivell, pujaran encara més la qualitat dels seus productes”, promet el director de l’Escola Andreu Llargués.

 

A més a més, l’alumne amb millor nota el prepararé personalment per participar en el Mundial du Pain 2023, juntament amb el millor alumne de la quarta edició”, subratlla Ferrant.

Com a alumnat, cerquem perfils d’alt nivell disposats a arribar a l’excel·lència”, coincideix Montse Ruiz, responsable de Formació del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona. “Els alumnes de les anteriors edicions han aplicat molt bé els coneixements adquirits al Màster, han innovat i han fet dels seus negocis empreses punteres. Entre els agremiats, hi ha moltes persones aptes per inscriure’s i donar així una nova empenta innovadora als seus establiments, donant una volta a la seva producció i negoci”, indica.

Noticies relacionades

Amb el suport de: