Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

El president de la Generalitat rep els representants de la fleca catalana amb motiu de la tradicional ofrena de Sant Jordi

Com ja és tradicional, el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonés, ha rebut amb motiu de la celebració de la Diada de Sant Jordi una representació de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers, encapçalada pel seu president, i president del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, Andreu Llargués.

Foto: Rubén Moreno

La trobada ha tingut lloc al Palau de la Generalitat, amb tota la solemnitat i, com cada any a excepció de 2018, quan no hi havia Govern nomenat, i 2020, quan la pandèmia va impedir l’acte, els flequers han lliurat com a ofrena una panera amb especialitats flequeres. Enguany, el Sr. Miquel Guich, guanyador del concurs Pa de Sant Jordi 2021, ha estat l’encarregat d’elaborar el pa que s’ha lliurat en l’ofrena.

A més a més, aquest any s’ha aprofitat l’ocasió per homenatjar el Sr. Eduard Crespo (a.c.s.), creador del Pa de Sant Jordi, que va morir l’any passat. En aquest sentit, ha assistit a l’acte la seva esposa, Sra. M. Ángeles Bosque Farré.

La Diada de Sant Jordi és una de les més especials de l’any per als flequers, que com a representants d’un ofici artesanal i mil·lenari tenen una especial sensibilitat cap al manteniment i la revitalització de les tradicions populars. Els representants de la Federació que han assistit a la trobada han mostrat la seva satisfacció per l’oportunitat de fer arribar el president de la Generalitat les inquietuds del sector i han subratllat la importància de que el sector formi part d’una celebració tan important i simbòlica per a tots els catalans.

Aquesta és la relació dels assistents, en representació de la Federació:

Foto: Rubén Moreno

Sr. Andreu Llargués Claverol
President del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona
Sr. Jordi Morera Gumà
Vicepresident del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona
Sr. Jaume Bertran Garriga
President del Gremi de Flequers de Barcelona
Sr. Manuel Fresquet Esteban
President de la Federació d’Industrials Forners de la Província de Tarragona

Així mateix, dins de la mateixa programació d’actes de la Generalitat per a la celebració de Sant Jordi, el dia anterior, divendres 22 a la tarda, al Palau de la Generalitat, es va celebrar el ‘Pròleg de Sant Jordi’, acte institucional de la Diada de Sant Jordi, amb la participació dels autors Josep Vallverdú i Nadia Ghulam. A aquest acte va assistir, en representació del Gremi, el secretari general, Carles Cotonat.