Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

El secretari d’Empresa i el director general de Comerç visiten l’Escola Andreu Llargués

L’Escola de Flequers Andreu Llargués ha rebut aquest passat divendres una nova visita institucional per part de càrrecs de l’administració. És una més de les nombroses visites que ha rebut darrerament el centre formatiu per part de personalitats amb altes responsabilitats institucionals, la qual cosa dóna una idea de la rellevància que ha adquirit com a centre formatiu de referència.

En aquest cas, per part de la Generalitat de Catalunya, han recorregut les instal·lacions del centre formatiu el secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos i el director general de Comerç, Jordi Torrades. Els han acompanyat, per part de l’Ajuntament de Sabadell, la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic, Montserrat Gonzàlez; el gerent de Promoció Econòmica, Josep M. Matencio, i el cap de Formació del consistori, Francis Zanuy. Per part del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, han actuat d’amfitrions el president, Andreu Llargués; el secretari general, Carles Cotonat, i la cap de Formació, Montserrat Ruiz.

Prestigiar l’ofici

En el decurs de la visita, Castellanos ha valorat «molt positivament la tasca encomiable de l’Escola de cara a prestigiar l’ofici del forner com a mestre artesà forner. Això és molt necessari per prestigiar el producte i un ofici que té molta demanda a tot el país, així que és molt convenient continuar oferint formació de qualitat a centres com aquest», ha indicat.

D’altra banda, ha observat que «les instal·lacions actuals de l’Escola s’estan quedant petits a causa de l’alta demanda i la bona acceptació de la seva oferta formativa, per la qual cosa treballarem conjuntament amb l’Ajuntament de Sabadell per tal de buscar alternatives per tal que el centre pugui accedir a espais més amplis desenvolupar la seva tasca amb més comoditat», ha assegurat.

Teixit empresarial

Des del seu punt de vista, la formació que es dóna a escoles com aquesta «és fonamental en la consolidació del teixit empresarial del país. Dóna sortida a un ofici molt antic i ajuda a diferenciar el producte de qualitat respecte al pa industrial. El manteniment dels forns que tenim al territori es basa en la disponibilitat de mà d’obra qualificada, i la seva principal escola de formació és aquesta», ha incidit.

Per la seva banda, Torrades ha assenyalat que «una Escola com aquesta, que té tota una història darrera ben consolidada, és imprescindible per què un ofici tan important com el de flequer tingui el reconeixement que mereix, perquè li aporta una fortalesa professional indispensable de cara a garantir la qualitat del producte i a assegurar el futur de la professió».