Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Els aparadors de València s’omplen de coques de Sant Joan

Més de 60 forners i pastissers artesans del Gremi de Forners i Pastissers de València participen a la V campanya de les tradicionals Coques de Sant Joan amb l’objectiu de promocionar i posar en valor aquest producte típic de la gastronomia del Mediterrani.

El Gremi de Forners i Pastissers de València posa en marxa, així, per cinquè any consecutiu, la campanya de les tradicionals Coques de Sant Joan, una iniciativa creada pel Gremi durant la pandèmia, amb l’objectiu de promocionar i posar en valor aquest producte típic de la gastronomia del Mediterrani i que ha tingut molt bona acceptació en els últims anys.

Així, davant la proximitat de les festes de Sant Joan, les fleques i pastisseries valencianes treballen ja aquests dies en l’elaboració artesanal dels diferents tipus de coques, que van des de la típica coca alacantina salada amb farciment de tonyina, ceba i pinyons, fins a la coca de recapte, amb una gran varietat d’ingredients i formes d’elaboració o la coca dolça, farcida de crema o xocolata o amb fruita natural, entre altres modalitats.

Amb aquesta campanya, el Gremi de València pretén arrelar el consum d’aquest producte artesà, i popularment conegut, a la celebració d’aquesta festa valenciana, potenciant, així, un producte amb segles d’història i posant en valor l’esforç de tots els mestres forners i pastissers per mantenir viva la tradició culinària a la Comunitat Valenciana.

Cal destacar que, cada any, és més gran la implicació per part dels establiments agremiats per elaborar les Coques de Sant Joan en la seva gran varietat de tipus, així com la demanda per part dels clients, que comencen a sol·licitar aquest producte tan versàtil des de setmanes abans de la festivitat de Sant Joan. Com indica Juanjo Rausell, president del Gremi, «esperem que aquest any la resposta sigui, almenys, tan bona com la rebuda per part dels nostres clients, en anys anteriors. L’objectiu del Gremi de Forners i Pastissers de València amb aquesta campanya no és només incrementar les vendes, sinó també preservar la nostra gastronomia, transmetent aquesta tradició a les noves generacions«.

Demostració i degustació de Coques de Sant Joan

La V campanya de les tradicionals Coques de Sant Joan començava fa unes setmanes amb una jornada de demostració i degustació de coques de Sant Joan i coques de Recapte, que va tenir lloc a les instal·lacions de Bauuman. La jornada, organitzada pel Gremi de Forners i Pastissers de València, va comptar amb la participació de més de 60 professionals del sector que van compartir les seves receptes i coneixements amb l’objectiu d’incentivar i promoure l’elaboració d’aquest producte entre els establiments.

La demostració va ser duta a terme per Juan Pablo Haag, del forn de Sant Josep, de El Palmar; Juanjo Rausell, del forn la Tahona del Abuelo; Cristóbal Esteve, del forn pastisseria Honduras; Enric Canet, del Forn Sant Pau; Javier Lluna, del Forn Lluna; Lázaro Moreno, de Forn Llàtzer i la col·laboració del mestre forner Vicente Sancho.

Noticies relacionades

Amb el suport de: