Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Els aspirants a alcalde de Lleida aprenen a guarnir mones amb el Gremi de Forners

El Gremi de Forners de les Terres de Lleida ha rebut recentment a alguns dels candidats a les eleccions municipals de Lleida, que han participat en un taller-debat a l’Aula del Pa que aquest ens gremial té al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Gardeny.

 

 

En el decurs de la trobada, els aspirants al càrrec d’alcalde de la capital lleidatana van participar en el guarniment de les tradicionals mones de Pasqua, i al mateix temps van conversar amb els representants de la fleca a aquesta província sobre els temes que afecten el sector.

 

 

D’aquesta manera, els candidats a la Paeria van exposar a la plana major del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, encapçalada per la seva presidenta, Pilar Marqués, els seus punts de vista i les seves propostes per dinamitzar el comerç de proximitat i impulsar la promoció dels productes agroalimentaris artesans de la ciutat. «Van demostrar que entenen el valor i la importància d’un ofici com la fleca en l’alimentació de la societat i la vertebració del país», assegura Marqués.

 

 

Així, Miquel Pueyo (ERC), Fèlix Larrosa (PSC), Toni Postius (JxC), Xavi Palau (PP) i Laura Bergés (Comú de Lleida) van elaborar i decorar les seves pròpies mones amb el pa de pessic i els ingredients que els va subministrar l’Aula del Pa, sota la supervisió dels flequers, i després se les van endur a casa. Segons Pilar Marqués, «ho van fer tots molt bé, la veritat. Durant l’elaboració, vam aprofitar per demanar-los quines eren les seves propostes per promoure el comerç de barri, i es van posar damunt la taula idees molt interessants», assegura.

«A més a més, des del Gremi, els vam proposar fer una Fira de la Coca de Recapte a Lleida, que és quelcom que encara no tenim i que seria molt interessant. Tots van coincidir en la idoneïtat de la proposta, i es va parlar de promoure una Indicació Geogràfica Protegida (IGP) d’aquesta especialitat», explica.

 

 

«La veritat, tots els candidats van acceptar de seguida i de molt bon grau la proposta de venir a participar en aquesta trobada, encara que alguns no sabien ben bé què els faríem fer i de què anava tot això, en ser una idea tan innovadora. S’ho van passar molt bé, va ser molt interessant per tothom i van sortir encantats», explica Marqués.

Aquesta activitat, d’una hora i mitja de durada, es va portar a terme en el context de la Presentació de la Mona de Pasqua que el Gremi lleidatà organitza cada any, portant un col·lectiu diferent en cada edició, com ara els pagesos, els periodistes o les persones amb Síndrome de Down.

 

Noticies relacionades

Amb el suport de: