Search
Close this search box.

Georgina Reinares guanya el II Concurs The Baker

La segona edició de l’exclusiu concurs The Baker, organitzat per la Baking School Barcelona Sabadell del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona ha celebrat una final plena d’emoció en el marc del Gastronomic Forum de Barcelona.

La flequera Georgina Reinares, d’Eltziego (Àlaba), ha esdevingut la primera dona a rebre aquest prestigiós guardó. Propietària de la Fleca Barrihuelo, Reinares ha estat distingida no només per la seva habilitat i destresa, sinó també pel seu compromís amb la qualitat i el respecte per la tradició, factors que li han valgut la victòria en aquesta edició.

A més del premi principal, Reinares va rebre mencions especials en les categories de millor brioixeria de full i millor pa de massa mare, consolidant-se com una de les flequeres amb més projecció i talent del moment.

La competició es va desenvolupar durant tres dies a les instal·lacions de la Baking School Barcelona Sabadell i va concloure amb la presentació dels bufets dels finalistes al Gastronomic Forum.

El concurs ha reunit quatre finalistes de gran nivell: Martí Alemany, Diego Marín, Fran Zaragoza i Georgina Reinares, que han demostrat les seves habilitats en disciplines com la fleca nutricional, la brioixeria fullada, els pans de massa mare, els snacks salats i els brioixos. Els participants han competit sota la supervisió d’un jurat compost per figures destacades de la fleca, com Xavier Barriga (Turris), Sylvain Herviaux (MOF 2011), Enric Badia (subcampió del món), Matt Valette (millor “commis”), David Hernández (millor brioixeria del món 2023) i el guanyador de l’edició anterior, Daniel Ramos, sota la presidència de Yohan Ferrant i Mari Cruz Barón, director i subdirectora de l’Escola.

Els altres finalistes també han rebut premis en categories especials. Martí Alemany, del Forn de La Rambla de Vilanova i la Geltrú, ha rebut el premi al millor pa nutricional, mentre que el valencià Fran Zaragoza, cap de fleca a Dubai, ha estat guardonat pel millor conjunt d’snacks salats.

La presidenta del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, Mònica Gregori, ha destacat la qualitat dels participants i la importància d’iniciatives com The Baker per a la promoció de l’excel·lència en el sector flequer. “Estem molt satisfets d’haver reunit flequers tan talentosos de tota Espanya i compromesos a seguir fomentant el valor i el reconeixement d’aquesta professió l’any vinent”, ha declarat Gregori, qui també ha dedicart unes paraules en homenatge al president honorífic Andreu Llargués, recentment traspassat.

Amb el suport de: