Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

El Gremi de València celebra la XLII Edició del Concurs de Sant Donis

S’han presentat mocadoràs i decoracions creatives i sorprenents per a commemorar una tradició que es remunta al segle XIII.

El Gremi de Forners i Pastissers de València, amb el suport de la Diputació de València, ha celebrat enguany la XLII Edició del Concurs de Sant Donis 2023. Els mestres forners i pastissers de València han tornat a sorprendre amb les seves creacions en forma de «mocadoràs» i la decoració de les seves botigues per a celebrar el dia de Sant Donis el 9 d’octubre.

En aquesta data especial del dia de Sant Donis, els enamorats valencians tenen l’oportunitat d’obsequiar-se amb els més exquisits dolços de massapà tradicionals com a gest d’amor. Mentre delecten els seus paladars amb aquestes autèntiques obres mestres, reflex del talent i la destresa dels nostres artesans valencians. Amor i bon sabor sempre han anat units.

El Gremi valencià celebra aquest concurs anualment per mostrar el reconeixement als forners i pastissers valencians per mantenir viva aquesta tradició. Ha comptat amb una gran participació de forns i pastisseries en les dues categories habituals: la «mocadorà» i ornamentació comercial.

Premis millor mocadorà

Aquest any la «mocadorà» més destacada, que va captivar als paladars de tots, va ser presentada per David Esteve Pastisseria. El seu massapà es va distingir per la seva exquisida qualitat i sabor, la qual cosa li va valer el merescut reconeixement com la millor d’aquesta edició.

Premis millor decoració

Quant a la decoració de botigues, el primer premi també el va obtenir David Esteve Pastisseria, que va destacar per la seva creativitat i originalitat en la presentació dels seus aparadors. La seva composició, disseny i posada en escena artística van impressionar al jurat i el van portar al cim en aquesta categoria.

Aquests premis són un reconeixement a l’esforç, la creativitat i l’artesania dels professionals que, en cada edició, desafien al jurat del concurs. Un jurat compost per experts del sector, representants d’associacions de consumidors, representants de l’Escola de Belles arts, així com premsa especialitzada i amb la direcció del Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana.

Els premis s’atorguen a la millor «mocadorà» i a la millor decoració de botiga i es té en compte la qualitat, el sabor i la varietat d’aquests dolços de massapà artesanals. En el cas de les botigues es valora la composició, el disseny i la presentació artística dels aparadors.

Juanjo Rausell, president del Gremi, va destacar que enguany, el concurs ha estat un testimoniatge del talent i la passió dels forners i pastissers valencians per preservar i enriquir la nostra rica tradició. Cada dolç de massapà i cada aparador es van convertir en una expressió artística que va celebrar la història i l’amor en el cor de València.

A mesura que continuem secundant i reconeixent a aquests dedicats artesans, esperem que aquesta tradició de Sant Donis perduri i continuï endolcint les nostres vides durant moltes generacions esdevenidores. El Gremi renova el seu compromís perquè així sigui i farà tot el que sigui a la seva mà per continuar oferint el millor dels professionals artesans de València a tota la societat valenciana amb esforç i dedicació.