Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

La fleca, al dia en seguretat alimentària gràcies a l’Escola Andreu Llargués

L’Escola de Flequers Andreu Llargués celebra periòdicament cursos per actualitzar els coneixements dels flequers en el que toca a tot el relatiu a la normativa de seguretat alimentària. En aquest sentit, ha celebrat recentment dos cursos centrats en diferents aspectes relacionats amb aquesta temàtica.

Així, en el curs entitolat ‘Comunicació eficient sobre els productes de fleca: al·lèrgens, valor nutricional, mencions saludables,…‘, l’especialista Elisa Soto ha donat resposta a tots els dubtes envers el Reglament (UE) 1169/2011 sobre la informació alimentària facilitada al consumidor, com ara: sabem quina és la denominació del nostre producte? Cal posar lot? Hem d’indicar caducitat o consum preferent? Els productes de la fleca han d’informar sobre el valor nutricional? Puc dir què el meu producte és «natural», «artesà», «tradicional», etc.

D’altra banda, la nostra Escola també ha acollit el curs ‘Marc normatiu a les fleques: què cal tenir i que ens poden demanar les autoritats sanitàries’. En aquest curs, Elisa Soto ha repassat les normes que afecten la fleca en aquest àmbit i ha explicat aspectes relativament nous que cal recordar, com la Norma de Qualitat del Pa amb l’entrada en vigor l’abril del 2022 del contingut màxim de sal al pa, o la cultura de la seguretat alimentària, sense oblidar els plans d’autocontrols.