Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

La Generalitat premia la tasca de l’Escola de Flequers Andreu Llargués en formació professional

 

Estatuetes que reben els guardonats i el conseller El Homrani, al fons.

 

L’Escola de Flequers Andreu Llargués ha rebut el Premi #FPCAT2020, en la categoria de Bones Pràctiques als Centres Formatius, atorgat per la Generalitat de Catalunya. El president del centre formatiu i del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, Andreu Llargués, ha estat l’encarregat de recollir el guardó, de mans del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, qui va destacar a l’acte de lliurament la vocació d’universalitat de la formació professional, la tasca dels centres formatius en cobrir les necessitats de qualificació de molts joves i la seva funció com a palanca per fer créixer el teixit productiu, aportar innovació als diferents sectors i promoure la igualtat d’oportunitats, atorgant eines a moltes persones per agafar les regnes de la seva vida laboral. Podeu veure l’acte de lliurament al canal del departament d’Educació.

 

 

Durant la seva intervenció, Llargués ha posat l’accent en què “sense formació, l’artesania alimentària no sobreviurà. El nostre lema és: formació, formació i formació, perquè sense això no haguéssim pogut reinventar-nos i aconseguir que el pa torni a estar de moda. Els consumidors són cada vegada més exigents i demanden als artesans productes nous, de qualitat i amb varietat”, ha assenyalat.

D’altra banda, ha explicat com “en els mesos que hem hagut d’aturar l’Escola per culpa de la Covid, hem patit molt, però els hem aprofitat per reinventar-nos una vegada més. Ens hem esforçat a incorporar al màxim les noves tecnologies i fer vídeo-receptes prèmium per poder arribar encara a més gent. D’aquesta manera, ara, a més de ser l’Escola de flequers de referència a Espanya i una de les més importants en l’àmbit europeu, som encara més internacionals, i hem arribat a països d’arreu el món, com ara Amèrica Llatina, on demanden els nostres continguts formatius”, ha subratllat.

Finalment, ha indicat que “el nostre objectiu és que la gent jove, que té un 50% d’atur, trobi a la fleca una oportunitat laboral. Perquè els pobles perden personalitat i es converteixen en residències d’avis, quan tanca el flequer. Així que volem que la gent jove vagi als pobles i obri un nou negoci, per donar vida al territori. És per això que demanem un nou pla de renovació de la fleca. Perquè els flequers, amb la nostra tasca, fem país”, ha conclòs.

L’acte de lliurament dels Premis #FPCAT2020 va tenir lloc ahir dimarts davant l’Institut Escola del Treball de Barcelona, sota l’organització del Departament d’Educació, el Departament de treball, Afers Socials i Famílies i el Consell Català de la Formació Professional. Va comptar amb la participació de Chakir El Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies; Josep Bargalló, conseller d’Educació; Fabian Mohedano, president del Consell Català de la Formació Professional; i Joan Lluís Espinòs, director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, entre altres autoritats.

Aquests guardons reconeixen les bones pràctiques en l’àmbit de la formació professional, tant les actuacions dutes a terme per persones físiques en l’exercici de les seves professions, com les experiències notables dutes a terme per centres que imparteixen formació professional inicial o ocupacional i les contribucions significatives a la construcció d’una formació professional de qualitat dutes a terme per entitats públiques i privades, així com la trajectòria individual de la persona usuària de centres de formació professional.