Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

La nostra Escola celebra la cloenda del 3er Màster en Fleca Artesana d’Excel·lència

L’Escola de Flequers Andreu Llargués ha celebrat recentment la cloenda de la tercera edició del Màster en Fleca Artesana d’Excel·lència, que s’ha impartit des del 25 d’octubre de 2021 al 14 de juliol de 2022, sota la direcció de Yohan Ferrant, guanyador de la Selecció Francesa de Fleca per al Mundial 2019, tercera posició en el 7è Campionat Mundial du Pain i Premi al Millor Pa Biològic del Món.

L’acte de cloenda s’ha celebrat en el marc d’una jornada de portes obertes a l’Escola, on els participants del Màster han exposat les seves elaboracions en una taula final. Després de l’avaluació dels formadors, s’ha procedit al lliurament de diplomes, en un acte que ha comptat amb la presència del director de l’Escola, Yohan Ferrant; la subdirectora, Mari Cruz Barón; el secretari general del Gremi, Carles Cotonat, i el co-formador d’aquesta edició del Màster, Sylvain Herviaux.

Amb un màxim de 20 participants per afavorir una formació personalitzada i intensiva, la metodologia del Màster combina demostració amb pràctica, tenint com a referència els millors professionals i les actuals tendències del sector.

¨No ha estat fàcil recuperar el ritme després de la pandèmia, hem tingut un any molt bo, amb un grup de gent molt motivada i apassionada», assegura Ferrant. Entre els alumnes, hi figura gent d’altres llocs de l’Estat, com Madrid o Alacant. Hi ha hagut perfils diferents, amb nivells variats», indica. «Entre les novetats d’aquesta edició, destaca «un pa nutricional fet amb altres tipus de farines: més lleguminoses, amb més fibra i encara més bones per a la salut».

Sota el seu punt de vista, «aquest màster ajuda a pal·liar les carències formatives que encara hi ha a la fleca espanyola, i serveix per afinar el criteri en fleca. És quelcom que ja s’ha fet en pastisseria i cuina, i ara s’està fent en fleca», explica. Quant a les novetats de cara a la propera edició del Màster, avança que «afegirem pocs canvis, més enllà d’apostar encara més per la brioixeria. Hem de continuar en la mateixa línia i seguir millorant», incideix.

Un dels alumnes d’aquest 3r Màster en Fleca Artesana d’Excel·lència participarà al proper Mondial du Pain. Es tracta de Roger Vilardosa Selva, que ha quedat primer d’aquesta promoció. «Enfocarem aquest repte igual que en la darrera edició, quan l’equip format per Enric Badia i Marta San José van quedar subcampions d’aquest prestigiós certamen: amb moltes hores d’entrenament, molt sacrifici i una organització molt acurada. A Roger i la persona que li acompanyi en aquest repte, que encara està per escollir, els esperen mesos molt intensos, que comencen ara mateix», assegura.