Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

La nostra Escola i els nostres agremiats, protagonistes al programa de TV ‘Terra de Pa’

El cinquè capítol del programa ‘Terra de pa’, que condueix el prestigiós i mediàtic flequer Jordi Morera i que s’emet cada dissabte a les televisions locals i a la plataforma La Xarxa+, ha tingut com a protagonista l’Escola de Flequers Andreu Llargués, així com una fleca agremiada.

 

El capítol, emès el passat dissabte sota el títol ‘Una mica d’història’, tracta sobre l’ofici de fer pa al llarg dels anys. Comença a Vilassar de Dalt, on l’equip del programa visita la fleca agremiada Cal Mosso, un forn històric amb més de sis generacions fent pa de manera artesana en forn de llenya, i al capdavant del qual actualment hi són els germans Andreu i Anna Galceran, que han explicat els gairebé dos segles d’història d’aquesta fleca.

A continuació, Jordi Morera i el seu equip es traslladen a la nostra Escola, on els rep el president del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, Andreu Llargués, qui ha mostrat les instal·lacions del centre formatiu i ha explicat la seva història, aportant dades com que cada any hi passen per les seves aules més de 1.600 persones per cursar els 128 cursos que s’imparteixen.

 

Llargués també ha reflexionat sobre la importància dels Gremis flequers des de l’inici de les civilitzacions, posant exemples de la vessant política del pa com a producte de primera necessitat des de l’antiga Roma. «El forner s’ha d’adonar que per si sol és impossible que s’escoltin les seves reivindicacions. Per fer-nos escoltar, hem d’anar tots junts», ha destacat.

 

Noticies relacionades

Amb el suport de: