Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

La pastisseria agremiada Can Plana, entre els guanyadors del concurs professional la Millor Coca de Sant Joan d’enguany

La pastisseria agremiada Can Plana de Sant Feliu de Llobregat (Barcelona) ha estat una de les guardonades a la tercera edició d’aquest certamen professional, juntament amb Joan del Papiol (Barcelona), Can Berta de Palau Saverdera (Girona) i Cobo de l’Espluga de Francolí (Tarragona).

 

El passat dijous 20 de maig, l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm de Barcelona va acollir la celebració de la tercera edició del Concurs professional La Millor Coca de Sant Joan, que va comptar amb la participació d’un centenar de fleques i de pastisseries de tot Catalunya. Un any més el certamen, organitzat per l’agència de màrqueting gastronòmic Sr i Sra Cake, va comptar amb l’esponsorització principal de Fills de Moretó i amb el suport del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, entre altres associacions professionals.

En aquesta ocasió, la pastisseria agremiada Can Plana de Sant Feliu de Llobregat (Barcelona) es va endur el premi a la millor coca de crema i pinyons; la pastisseria-bomboneria Joan del Papiol (Barcelona) va aconseguir el guardó a la millor coca creativa; la pastisseria Can Berta de Palau Saverdera (Girona) fou premiada per la millor coca tradicional de fruites i la pastisseria Cobo de l’Espluga de Francolí (Tarragona) fou reconeguda per elaborar la millor Coca de Sant Joan de llardons. A més, enguany es va estrenar una nova categoria, la Coca Novell, que va reconèixer el talent de Montse Expósito, estudiant d’hostaleria de l’Institut terrassenc Cavall Bernat.

Un ampli jurat format per professionals del sector i mitjans de comunicació especialitzats

Al voltant de les 13 h un ampli jurat, format pels guanyadors de l’edició anterior; professionals del sector com la sotsdirectora tècnica de l’Escola de Flequers Andreu Llargués, Mari Cruz Barón, i el guanyador de Coupe du Monde de Pâtisserie (2011), Jordi Bordas, a més de representants de mitjans de comunicació especialitzats en el sector gastronòmic; va oferir el seu veredicte davant d’un gran nombre d’assistents, respectant en tot moment les mesures de seguretat. L’organització sense ànim de lucre Health Warriors va tornar a ser l’encarregada de recollir totes les coques presentades pels participants, després de la deliberació de jurat, per repartir-les posteriorment entre els professionals sanitaris.

De nou, el concurs va ser l’ocasió perfecta per retre homenatge i donar visibilitat a la coca de Sant Joan, un dels dolços més tradicionals a Catalunya. D’altra banda, també va posar en relleu la feina i l’esforç dels nostres forners i pastissers artesans, que continuen al capdavant, malgrat la dificultat dels temps actuals d’emergència sanitària.