Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

La Xina conquista el 9è Mondial du Pain

L’equip espanyol s’ha emportat el premi a Millor Brioixeria del Món, però no ha aconseguit classificar-se per al Best Of Mondial du Pain.

Dels quinze països que han competit durant tres dies en la novena edició del prestigiós Mondial du Pain, organitzat en el marc de la fira de Serbotel a Nantes. Es tracta d’una de les competicions de fleca més exigents a nivell mundial, que reuneix als millors forners del món, i on s’avaluen diverses proves tècniques que els obliguen a demostrar el seu talent en l’elaboració de pa, però també de brioixeria, aperitius i brioix. Aquest any, com a novetat, se’ls va demanar que fessin una peça artística in situ. Tot respectant els dos criteris principals: el gust i la nutrició.

Després de tres dies intensos de competició, el jurat internacional ha pronunciat el seu veredicte aquest dimecres a la tarda. Per a sorpresa de tothom, la Xina ha guanyat per primera vegada, seguida de França i Taiwan.

També s’han entregat els diferents premis especials on l’equip espanyol, compost per David Hernández i Roger Vilardosa, s’ha endut el Premi a Millor Brioixeria del Món. França, segon país a la classificació, també ha guanyat el premi a Millor Commis i Millor Snacking, mentre que Bèlgica i Taiwan s’enduen el premi «Respectus Pannis» i nutricional, respectivament.

Malauradament, i a sorpresa dels integrants de l’equip de la Baking School, Espanya no participarà en el 5è Best Of Mondial du Pain, ja que no s’han pogut classificar entre els 6 primers. Si ho han fet Bèlgica, Corea del Sud i el Japó.

Alexandre Boyer, coorganitzador del Mondial amb l’associació Les Ambassadeurs du pain, en declaracions a mitjans francesos mira amb admiració els guanyadors. «El nivell ha estat molt alt aquest any. L’equip xinès estava molt ben preparat, hi va haver més d’un centenar de preseleccions al país. Als xinesos els agraden els nostres pans, els nostres croissants, els nostres productes artesanals. Cada cop hi ha més fleques. Volen entrar en aquest camp i donar-se els mitjans per fer-ho amb una formació extremadament ben entrenada«