Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

L’Escola programa el 2023 quatre edicions del CP de Fleca i Brioixeria per a aturats

Com és sabut, la fleca pateix una manca de personal qualificat que només es pot resoldre mitjançant la incorporació de nous professionals ben formats. La formació de base és la primera pedra en l’edifici de la fleca, i, per tant, ha de ser absolutament sòlida i de la màxima qualitat. Amb aquesta filosofia, l’Escola de Flequers Andreu Llargués ha programat per l’any 2023 quatre edicions del Certificat de Professionalitat (CP) de Fleca i Brioixeria.

 

 

L’objectiu principal d’aquest curs, impartit per professionals amb gran reconeixement i experiència en el sector i adreçat principalment a desocupats, és donar cobertura a la principal demanda de perfils professionals del sector en fleca i pastisseria, formant nous treballadors capaços de responsabilitzar-se de la producció. Aquest és un perfil escàs al mercat de treball, i es busca donar cobertura a aquesta necessitat amb els alumnes que es formen a l’Escola.

Així, es celebraran en el decurs de l’any 4 edicions del CP de Fleca i Brioixeria, amb horari de 9:30 a 14:30 hores:

ED1 matí: 12/12/2022 a 13/04/2023

ED2 matí: 23/01/2023 a 15/05/2023

ED3 matí: 02/05/2023 a 27/09/2023

ED4 matí: 15/05/2023 a 09/10/2023

L’objectiu és formar professionals forners per a les tasques relatives a l’elaboració de peces de pa i brioixeria a partir de l’elecció de matèries primeres i auxiliars, dosificant-les segons fórmula. Utilitzant la maquinària, útils i eines necessàries per a realitzar l’amasat, format de peces, fermentació, cocció i refredat i el seu posterior envasat i expedició o venda. Aplicant les tècniques adequades i respectant les normatives legals vigents, així com les de seguretat i higiene en el treball i les higiènic-sanitàries i ambientals.

 

 

PROGRAMA. Relació de mòduls formatius i d’unitats formatives

Elaboracions bàsiques de fleca i brioixeria. (240 hores).

  • Emmagatzematge i operacions auxiliars en fleca –brioixeria. (60 hores).
  • Elaboració de productes de fleca. (90 hores).
  • Elaboració de productes de brioixeria. (90 hores).

Elaboracions complementàries, decoració i envasament en fleca i brioixeria. (150 hores).

  • Elaboracions complementàries en la fleca i la brioixeria (80 hores).
  • Decoració de productes de fleca i brioixeria (40 hores).
  • Envasament i presentació de productes de fleca i brioixeria (30 hores).

Seguretat i higiene en un obrador de fleca i brioixeria (60 hores).

Mòdul de pràctiques professionals no laborals de fleca i brioixeria (80 hores). Les pràctiques en empreses són obligatòries a no ser que es pugui acreditar 3 mesos d’experiència en el sector.