Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

L’Escola, protagonista al nou programa «Terra de pa»

Jordi Morera presenta un nou programa a VOTV on posa en valor la cultura del pa i on hi participa l’Escola de flequers Andreu Llargués

Aquesta setmana han gravat a l’Escola de Flequers Andreu Llargués part del programa «Terra de Pa», presentat pel mestre i divulgador flequer i agremiat, Jordi Morera.

Es tracta d’una producció de VOTV que acostarà als espectadors aquest ingredient que no pot faltar a cap àpat. El programa s’emetrà a partir del gener de l’any que ve i recorrerà tot Catalunya de la mà Morera per parlar amb forners, nutricionistes i restauradors per descobrir el món del pa al país i que els espectadors puguin conèixer com es treballa als obradors catalans i s’atreveixin a emular els forners que veuen.

Tal com explica Morera, anirà a «veure companys, Forners, agricultors, gent de camp, gent de masses i de farina«. «La veritat és que és un repte per a mi i al final el més important: continuar divulgant aquesta cultura del pa; que això arribi la gent de tot Catalunya i podem continuar valorant aquest producte que és tan històric, però que a vegades l’hem tingut en un segon pla. És un programa per donar-li l’importància que realment té«, narra.

El paper de l’escola en el programa

Per la productora del programa, Alba Nogueres, la formació dels flequers «és una part fonamental del món del pa». És per això que els «semblava fonamental venir a l’escola a conèixer la formació i el procés d’aprenentatge».

Per la seva part, en Jordi ens explica que l’Escola sortirà en un capítol de Terra de Pa que tracta sobre la història del pa i el relleu generacional. «Venim a parlar amb l’Andreu Llargués, una persona molt culta i erudita amb història de la fleca, i ho fem a l’Escola perquè és l’eina imprescindible per aquest relleu generacional. Sense Escola no hi ha formació, i sense formació no hi ha relleu, per lo tant, les fleques anirien tancant i veuríem com l’artesà s’aniria reduint», aclareix.

El programa es començarà a emetre a partir del gener a VOTV i consta de 12 capítols en els quals podreu gaudir del món del pa des de diferents perspectives.