Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

L’obrador Celiadictos guanya el concurs “Millor pa de pagès sense gluten 2023”, impulsat per Celíacs de Catalunya

L'obrador Celiadictos guanya el concurs del "Millor Pa de Pagès 2023"

 

El concurs es va organitzar en el marc de la celebració dels actes commemoratius del Dia Internacional de la Celiaquia dins de la 1a edició de la fira Mediterranean Gluten Free Forum.

 

Els passats 20 i 21 de maig, dins de la fira Mediterranean Gluten Free Forum als jardins del Teatre Nacional de Catalunya, es va celebarar la segona edició del concurs “Millor pa de pagès sense gluten”, organitzat per l’Associació Celíacs de Catalunya amb motiu de la celebració dels actes commemoratius del Dia Internacional de la Celiaquia.

El pa és l’aliment sense gluten més consumit a Europa i és un dels productes que més costa que obtingui les mateixes propietats organolèptiques, és a dir, de sabor, aroma o textura, que el pa amb gluten. El gluten és una proteïna que permet la distensió de la massa durant la seva fermentació i que aporta una textura esponjosa i agradable al paladar.

Aquestes propietats són essencials per als consumidors i, per aquest motiu, el primer hàndicap que apareix en els processos d’I+D per desenvolupar productes específics per a celíacs (pa, brioix…) és precisament la necessitat de substituir aquest ingredient per altres amb la finalitat d’aconseguir una textura semblant i, alhora, un gust saborós.

En aquest sentit, l’objectiu del concurs del “Millor pa de pagès sense gluten” és posar en valor aquest producte sense gluten i reconèixer la tasca dels obradors que dediquen esforç i investigació en elaborar-lo amb seguretat per a persones celíaques i, alhora, amb el millor gust i esponjositat possibles.

Els 5 obradors que van optar al premi van ser Món Celíac (Lleida), Maurici Cot (Llinars del Vallès), Sense TGN (Tarragona) , Ca la Maria (Badalona) i Celiadictos (Barcelona), tots ells acreditats per l’Associació Celíacs de Catalunya.

El jurat va estar format per José Molina, president de l’Associació Celíacs de Catalunya, Núria Camats, vicepresidenta de l’Associació Celíacs de Catalunya i membre de Celíacs Joves, Alfredo Verdegay, Secretari del Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida Pa de Pagès Català, Daniel Brasé, gerent de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT), Josep Pascual, Guanyador de la Copa Europea Louis Lessaffre, Jurat de la Copa del Món de fleca, professor en escoles d’Europa, Àsia i Amèrica i assessor internacional, i Martina Latorre, influencer autora del blog La Espía Celíaca.

Tots ells van valorar 5 aspectes de cada pa de pagès: la presentació del producte, l’aspecte, el color (cocció), la textura de la molla i el sabor sense saber de quin obrador es tractava. Al recompte final, la millor puntuació va ser per l’obrador Celiadictos de Barcelona, a qui se li va atorgar el diploma acreditatiu.