Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Mari Cruz Barón: “El canvi d’ubicació de la nostra Escola suposarà un salt qualitatiu per a nosaltres”

La nostra sotsdirectora va ser entrevistada al programa ‘La Metro de La 2’ on va expressar la seva opinió sobre el futur trasllat de L’Escola de Flequers Andreu Llargués a l’antiga fàbrica Sallarès i Deu de Sabadell, que es reconvertirà en un centre d’innovació social i tecnològic.

 

 

 

L’Escola de Flequers Andreu Llargués torna a ser notícia. En aquest cas l’equip del programa d’actualitat La Metro, de ‘La 2 Catalunya’, s’ha desplaçat a aquest centre formatiu on ha entrevistat Mari Cruz Barón, sotsdirectora de la nostra Escola, la qual s’ha mostrat molt satisfeta amb el  canvi d’ubicació de la Baking School a la històrica  fàbrica tèxtil Sallarès i Deu de Sabadell.

En paraules de Barón: “aquest canvi d’ubicació suposarà un salt qualitatiu per a nosaltres. A l’Escola fem molta formació, tenim molta demanda i l’espai actual se’ns ha quedat  petit. Per això, aquest canvi farà que puguem treballar amb més professionals i oferir una formació de major qualitat encara”.

Sens dubte, aquest trasllat a aquest antic complex fabril, fundat el 1920, que es reconvertirà en un centre d’innovació social i tecnològic, consolidarà la Baking School Barcelona Sabadell com un dels centres de referència no només a l’estat espanyol, sinó també a tot Europa.

La Baking School, un centre de referència a nivell estatal i europeu amb un elevat índex d’inserció laboral

A hores d’ara, l’Escola compta amb una trajectòria de 30 anys i imparteix formació, cada any, a aproximadament uns 1.300 alumnes. Per tot plegat s’ha convertit en un centre molt reconegut en el sector. De fet, la setmana passada va rebre el premi #FPCAT 2020 que atorguen els Departaments d’Ensenyament i de Treball de la Generalitat de Catalunya. Un reconeixement ben merescut doncs, aquest centre, a banda d’oferir un programa formatiu de referència, compta amb un elevat índex d’inserció laboral. Com afirma la nostra sotsdirectora: “més d’un 70% dels alumnes que s’inscriuen a l’Escola de Flequers Andreu Llargués, acaben treballant quan finalitzen la formació”.

En aquesta mateixa línia, Maria Cruz Barón va afegir que “avui dia, l’ofici de flequer està molt buscat, però encara hi ha pocs professionals qualificats. Per això, des de l’Escola incidim en la importància d’una formació de qualitat. A més, a través del Gremi ens encarreguem de posar en contacte els alumnes amb els agremiats i amb les fleques, perquè d’aquesta manera puguin trobar feina amb més facilitat”. Precisament, a la mateixa entrevista un dels alumnes presents, José Tomás, va recomanar  l’Escola al 100%; remarcant que és un centre que ofereix una formació d’alt nivell, fet que li ha permès aprendre molt i millorar professionalment, en tan sols tres mesos.

Per la seva banda, la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu de l’Ajuntament de Sabadell, Montse González, va remarcar durant la seva intervenció que aquest projecte de reconversió de la Sallarés i Deu -que està previst que finalitzi en el seu conjunt el 2026-, és una manera de recuperar el que va ser una fàbrica tèxtil com a patrimoni de la ciutat per donar un ús que ha de tenir una gran repercussió per a la ciutadania. Doncs, serà la seu de tres grans projectes: la Baking School, l’Escola de restauració i un centre per a la transició digital. Aquest darrer adreçat a formar els professionals en aquesta àrea, perquè arribin a convertir-se en referents per a les empreses que cerquen experts en aquest tipus de perfils.

Noticies relacionades

Amb el suport de: