Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Memòria d’Activitats 2022: El camí de la fleca passa per la unió

El Gremi presenta la Memòria del 2022 en la qual fa un repàs d’aquest any atípic, protagonitzat per les diferents accions de defensa del sector contra la crisi energètica.

Com cada any, el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona ha elaborat la Memòria d’Activitats anual, corresponent a 2022, un exercici marcat pels «diferents factors que han succeït i que han creat la tempesta perfecta que ens ha dut a una situació, en molts casos, insuperable», segons la carta de salutació del president del Gremi, Andreu Llargués, que encapçala el document.

L’informe, que va ser presentat oficialment a l’Assemblea el passat 6 de juliol, dona compte de les activitats i serveis més rellevants del Gremi i la Baking School Barcelona Sabadell al llarg de l’any.

«La fleca s’ha unit i gràcies a això hem vist una mica de llum en la foscor», destaca el president Llargués

L’any en números

Quan semblava que tot tornava al seu lloc després de la pandèmia, el 2022 va sorprendre amb una guerra inesperada entre Ucraïna i Rússia, i tot plegat ha deixat entreveure les mancances de la globalització i ens ha portat una greu situació inflacionista. Tot i això, els números del Gremi continuen mostrant el seu paper imprescindible com a lobby del sector.

Així, en l’àmbit formatiu, una de les peces claus de la institució, la memòria assenyala que en el decurs de 2022 es van fer 129 cursos amb un total de 6.592 hores lectives i 1.556 alumnes. Quant a la borsa de treball, indica que el 24,19% de les ofertes gestionades corresponien a oficials de 1a de fleca, el 30,64% a auxiliars de fleca, l’11,30% a venedors i la resta a oficials de 2a, oficials de pastisseria i encarregats de botiga.

En les 44 pàgines també s’explica la nova reestructuració del pla de comunicació de l’entitat i es mostra el creixement exponencial dels diferents canals de comunicació amb més de 30.000 seguidors a les xarxes.

El document també recorda els serveis oferts als agremiats (assessorament laboral, comptabilitat i fiscalitat, jurídic, assegurances, gestió ambiental i sanitat, tramitació de subvencions i assessorament energètic), i recorda les campanyes impulsades pel Gremi, tant gràfiques com de festivitats tradicionals.

Reconeixement a l’ofici i ressò mediàtic

El resum anual també dona compte sobre actes corporatius i reunions institucionals que s’han dut a terme en defensa de la fleca amb motiu de la crisi energètica desencadenada per la guerra a Ucraïna, així com el ressò mediàtic que han tingut les diferents accions encapçalades pel Gremi. Finalment, fa un recull de tots els reconeixements a l’entitat i els agremiats i de les diferents participacions en fires.

«Ens hem trobat en moments complicats i la situació ens ha fet reflexionar i adonar-nos que sols no podríem lluitar contra aquest escenari. La fleca s’ha unit, i gràcies a això hem vist una mica de llum en la foscor. Des del Gremi hem adquirit el paper de lobby del sector i, a través dels diferents càrrecs que tenim a la Federació Catalana de Gremis de Flequers i CEOPPAN, hem pogut representar, defensar i promocionar els interessos dels nostres agremiats davant les administracions», ha volgut destacar el president.

Noticies relacionades

Amb el suport de: