Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Mònica Gregori, Millor Tortell Clàssic de Catalunya 2023

L’Obrador dels 15 ha guanyat el IV Concurs Millor Tortell de Reis de Catalunya, organitzat per Panàtics, i el també agremiat Gerard Griñó (Cal Tullet) ha quedat finalista en la categoria de Tortell Creatiu.

L’Estació del Nord de Barcelona ha acollit la quarta edició del Concurs Millor Tortell de Reis de Catalunya, organitzat per Panàtics, Obra Social Ernest Verdaguer. Mònica Gregori (L’Obrador dels 15, Barcelona) ha resultat guanyadora en la categoria Tortell Clàssic, mentre que en la nova categoria Tortell Creatiu, el vencedor ha estat Eric Ortuño (L’Atelier, Barcelona), i en la de Escoles, ha guanyat Claudia Guas (Institut d’Aliments de Barcelona). El també agremiat Gerard Griñó (Cal Tullet, L’Espluga de Francolí) ha quedat finalista en aquesta darrera categoria.

Del tortell clàssic guanyador, Panàtics destaca la seva “massa de brioix i massapà de gran nivell, així com una decoració clàssica com marcaven les bases del concurs”. Els finalistes en aquesta categoria han estat Albert Sánchez (Pastisseria Joan, El Papiol), Gerard Gil (Forn Gil, Barcelona) i Julio Solanes (Forn Tarraconense, Tarragona).

Hi han participat més de mig centenar de flequers i pastissers de tot Catalunya, que han portat els seus totells per ser valorats pel jurat, format per cinc professionals que han destacat l’alt nivell de professionalitat i de qualitat dels productes presentats, dels quals han valorat els següents punts: pes, aspecte exterior, decoració, estructura i qualitat del brioix, qualitat del massapà, qualitat del farciment, aroma, sabor i estructura en boca. Quant al tortell creatiu, també s’ha puntuat molt especialment la creativitat en la decoració i l’originalitat dels ingredients.

La segona finalitat d’aquest concurs és la part solidària, més de 100 tortells s’han repartit entre la Fundació del Convent de Santa Clara de Manresa i l’Hospital de Campanya de l’Església de Santa Anna. Acabat l’acte, tots els assistents han pogut degustar els Tortells acompanyats d’una copa de cava, en un ambient cordial i de companyonia, com ja és habitual.

Noticies relacionades