Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

PIMEComerç s’adhereix a l’apagada de llums de la fleca

PIMEComerç ha informat que s’adhereix a la primera apagada de llums als comerços que es durà a terme el divendres 28 d’octubre de 12.00h a 12.15h del migdia impulsada per la Confederació Espanyola de Fleca, Pastisseria, Brioixeria i Afins (CEOPPAN), i de la qual forma part el Gremi, amb l’objectiu alertar del risc accelerat de desaparició del comerç de proximitat i instar a les administracions a prendre mesures immediates, reals i efectives per reduir els costos energètics, i garantir així la viabilitat del comerç tradicional i de proximitat. Amb aquest missatge, a banda del sector flequer, altres gremis representatius del comerç al detall i la restauració de Catalunya també es sumen a la iniciativa.

La sectorial s’uneix a aquesta iniciativa «davant l’actual crisi energètica en què es veu immers el comerç urbà, marcada per uns preus de l’energia desbocats i que posen risc la viabilitat de molts negocis». El president de PIMEComerç, Alex Goñi ha volgut recuperar el lema de la patronal “Ja n’hi ha prou” per reivindicar “solucions immediates per al comerç, ja que no podem continuar amb situacions tan desfavorables com la Covid, la crisi energètica, etc. que per al comerç urbà estan originant la tempesta perfecta”. La sectorial manifesta que el sector del comerç “està fent un gran esforç” per mitigar l’impacte negatiu dels increments al consumidor final, inclús a càrrec de la reducció dels pocs marges empresarials dels comerços i reclama “solucions urgents” a les administracions públiques.

A més a més, informa que tal com va constatar la consulta als socis que va fer PIMEComerç, els comerciants estan patint l’increment de la despesa energètica i la sectorial adverteix que, si els preus de l’energia continuen a l’alça, el 4,78% dels establiments hauran de tancar definitivament amb la consegüent reducció del teixit productiu i comercial del país. L’enquesta que es va presentar en roda de premsa també posava de manifest que a conseqüència de l’increment de la despesa energètica el 54,78% dels establiments haurà d’apujar els preus dels seus productes o serveis, un 33,12% disminuir altres despeses, i un 7,32% reajustar la plantilla.