El concurs es celebrarà en el marc del Gastronomic Fòrum Barcelona entre els dies 6 i 8 de novembre de 2023. L’organització vol reconèixer als professionals que acreditin un domini de les tècniques de fleca i brioixeria, tenint en compte l’aplicació en la gastronomia i els valors nutricionals i que contribueixin a la difusió social de la cultura i valors del pa.
Amb la voluntat de reconèixer i prestigiar l’ofici de forner, la
Baking School Barcelona Sabadell i el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona presenten
The Baker un concurs que premiarà al professional que acrediti un millor domini en l’execució de diferents tècniques de fleca i brioixeria, aporti noves idees per a l’aplicació dels productes de fleca en la gastronomia, contempli l’àmbit nutricional, demostri qualitats en la gestió empresarial i professional d’un negoci de fleca i contribueixi a la difusió social de la cultura i valors del pa.
El concurs, obert a tots/as els artesans/as del país, es dirigeix tant a empresaris com treballadors i altres professionals del sector amb al menys 5 anys d’experiència en l’ofici.
La final al Gastronomic Fòrum Barcelona
The Baker es determinarà en dues fases. La primera fase classificatòria haurà de fer-se amb una inscripció a través de la web oficial
www.thebaker.pro, on també podeu consultar les bases del concurs i el procés d’inscripció i selecció dels candidats.
El jurat sol·licitarà uns requisits per a valorar cada candidatura abans d’accedir a la segona fase o final que se celebrarà el
6 i 7 de novembre en les instal·lacions de
l’Escola Andreu Llargués (Baking School Barcelona Sabadell) davant un jurat nacional i internacional que valorarà i puntuarà cada candidatura.
Aquesta final constarà d’una part pràctica i una part teòrica i els/as classificats/as hauran de presentar el seu bufet final en la fira professional
Gastronomic Fòrum Barcelona que se celebrarà a Barcelona del 6 al 8 de novembre. Serà també el dimecres
8 de novembre, en la fira, quan tindrà lloc el lliurament de premis.
El jurat per a la primera fase es compondrà de figures nacionals i internacionals de reconegut prestigi del sector de la fleca i la formació professional, capitanejades pel President del Jurat
Yohan Ferrant (Director Tècnic de la Baking School Barcelona Sabadell) i com a Vicepresidenta del jurat
Maria Cruz Barón (Subdirectora de la Baking School Barcelona Sabadell).
A més d’atorgar el Premi THE BAKER, es reconeixerà el mèrit dels finalistes concedint el reconeixement especial al millor pa de massa mare, el reconeixement especial al millor pa nutricional i el reconeixement especial a la millor brioixeria.
La convocatòria per a inscriuse’s s’obre fins al pròxim 31 d’agost a través del formulari del web
www.thebaker.pro . L’organització informará sobre els següents passos un cop inscrits.
Com a premi, es lliurarà el guardó THE BAKER 2023 i els reconeixements especials esmentats, a més d’un xec econòmic gentilesa dels nostres patrocinadors.
Per a més informació:
info@thebaker.pro