Search
Close this search box.

The Baker Land, un documental sobre l’artesania i la fleca

El documental ‘The Baker Land’, impulsat pel Gremi i protagonitzat per David Hernández, participarà en la Mostra Internacional d’Audiovisuals d’Artesania.

El Gremi de Flequers de la Província de Barcelona ha impulsat la creació d’un documental que explora l’ofici de la fleca des d’una perspectiva innovadora, creativa i competitiva. Es tracta de The Baker Land, un treball dirigit per Abel Rosado, que revela les complexitats i les profunditats del món de la fleca artesana.

El documental, d’una durada de 8 minuts, està protagonitzat per David Hernández, formador de la Baking School Barcelona Sabadell i membre de l’equip espanyol de fleca que es va presentar al Mondial du Pain 2023. La cinta segueix el procés de creació d’una peça artística creada per competir en aquest prestigiós certamen. Des de l’elecció dels ingredients fins a les tècniques meticuloses de formació, el metratge mostra com es poden transformar els ingredients comuns d’un obrador en una obra mestra que representa tradició, artesania i excel·lència.

Art flequer

A través dels ulls de David Hernández i amb el suport del Gremi, The Baker Land il·lustra el compromís amb la tradició i la innovació que caracteritza la fleca artesana catalana. És una celebració de l’esforç, la passió i l’experiència necessaris per aconseguir creacions de gran magnitud i bellesa, que demostren que l’art en la fleca va més enllà del pa quotidià.

Aquest treball formarà part de la Mostra Internacional d’Audiovisuals d’Artesania, que se celebrarà el proper 25 de novembre, un punt de trobada entre dos sectors creatius i productius, l’artesà i l’audiovisual, per generar sinergies, amb la finalitat d’impulsar la creació de productes audiovisuals de qualitat, basats en processos creatius artesanals i on el protagonista és l’artesà i la seva obra. Tot plegat amb la finalitat de projectar, impulsar i donar a conèixer, en diversos formats audiovisuals, el món de l’artesania.

Amb el suport de: