Al llarg del mes d’octubre, l’Escola de Flequers Andreu Llargués oferirà una interessant programació de cursos monogràfics de fleca i pastisseria adreçats a professionals del sector, encaminats a potenciar l’artesania a les fleques, amb el coneixement i la tècnica de base de l’elaboració de productes.
Aquesta programació de cursos 100% subvencionats incorpora productes com panellets, cookies, pastissos vegans,… pensats per incrementar l’oferta a la fleca. Podeu veure el díptic informatiu clicant aquí.
3 i 4 d’octubre: PANELLETS CLÀSSICS I CONTEMPORANIS (10h), amb Toni Vera
En aquest monogràfic aprendrem a fer diferents tipus de massapà, amb diferents tècniques i formats. S’elaboraran panellets clàssics i contemporanis, amb els quals recuperarem formats tan clàssics com els ossos de Sant i el massapà normal, cuit, amb fruits torrats,… Varietat de panellets de: pinyó, ametlla, coco, marron-glacé, taronja, xocolata, pistatxo,…
13 i 14 d’octubre: PASTISSOS VEGANS I APTES PER INTOLERÀNCIES (10h), amb Francisco Ramírez
Curs adreçat a professionals interessats en el món vegà i de les intoleràncies. Elaboracions veganes: torrons, “polvorones“, ganaché, sacher i pa de pessic sense gluten, sense ou i sense sucres.
17 i 18 d’octubre: ASSORTIT DE COOKIES (10h), amb Jordi Farrés
Concepte de galeta, formulació i pràctica per elaborar un assortiment de galetes magnífic!! Totes les claus per entendre aquest tipus de masses. Galetes d’estil americà. Galetes d’estil mediterrani. sableé i altres tipus de galetes. Maridatge de galetes amb melmelades i combinacions amb xocolates i pralinés.
19, 20 i 21 d’octubre: PASTISSERIA SALADA-CANAPÈS (20h), amb Toni Gómez
Assortiment de canapès tradicionals i rebosteria salada variada. Peces individuals, com tartaletes i mousses salats, i elaboracions com cremes diversos sabors i textures, banys i farcits, massa escaldada, massa batuda, massa llevat, pasta brisa salada, pasta choux, planxes salades, pa anglès i panets diversos, lingots de pa amb tomàquet i lingots de formatge sicilià.
24 i 25 d’octubre: PANS AMB MASSA MARE NATURAL I PREFERMENTS (10h), amb Àngel Zamora
Diferents elaboracions forneres amb diferents preferments: massa mare líquida, massa mare de sègol, poolish, biga i ‘cucharon’. Totes les elaboracions amb fermentacions llargues i farines d’interès nutritiu i de qualitat.
26 i 27 d’octubre: PASTA DE FULL PER A PASTISSERIA FRESCA I PASTISSOS DE VIATGE (10h), amb Toni Vera
La massa de pasta de full és un dels productes més polivalents que tenim en el nostre ofici, aprofitarem per fer una massa de pasta de full de mantega amb farina T80, donant un argument saludable i de qualitat. Realitzarem dos tipus d’elaboracions, una més enfocada a la pastisseria fresca de cap de setmana, i una altra enfocada als pastissos de viatge, amb elaboracions com: banda de fruita natural, banda de nata i maduixes de bosc, corona de nata, milfulls de nata, pastís de poma, productes d’impuls i palmera.
27 i 28 d’octubre: TORRONS DE XOCOLATA (10h), amb Jordi Farrés
El torró es un dels productes estella abans i durant les festes de Nadal, els sabors nous son esperats per molta gent que té ganes de tastar noves creacions. Les barres i altres formats de torrons de xocolata artesanals marquen estil i qualitat a l’oferta. Aprèn totes les formules i tècniques indispensables per banyar o pintar amb colors els torrons de la propera temporada.
Per a més informació dirigiu-vos al Departament de Formació del Gremi:
Tel.: 93.487.18.18 / Mail: formacio@gremipa.com