Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Un viatge pel Mediterrani a través del pa, de la mà d’Àngel Zamora

L’Escola de Flequers Andreu Llargués ha celebrat recentment un interessant curs sobre pans del Mediterrani a càrrec d’Àngel Zamora, antic alumne de la nostra Escola i ara prestigiós flequer, conegut per ser una de les cares visibles de la cooperativa fornera La Fogaina (la Garrotxa).

 

Durant el curs, de 10 hores de durada i adreçat a professionals interessats a aprofundir en l’excel·lència i varietat flequeres, s’han abordat elaboracions tradicionals de diferents llocs del Mediterrani, com ara el pa de pagès català, la coca de forner, el pa de coca, el llonguet, la focaccia italiana, la ‘koulourakia‘ grega i el pa pla àrab.

Així, Zamora ha fet una revisió actualitzada dels clàssics de la fleca de la mediterrània i de Catalunya, des del punt de vista nutricional i organolèptic. «El curs és un viatge per la Mediterrània amb un fil conductor que uneix les diferents cultures: el pa. És molt interessant com es repeteixen els pans plans, com el pa de coca, la foccaccia, la pita turca, la pizza, el barbari siri,… Hem fet pans de Catalunya, Balears, França, Itàlia, Marroc, Grècia, Síria… La conclusió és que el Mediterrani és molt ric culturalment, i el pa és cultura», destaca Zamora.

Noticies relacionades

Amb el suport de: