Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

El cinquè màster supera l’equador

Les pròximes sessions estaran centrades en pans nutricionals, peces artístiques i brioixeria creativa de la mà de formadors ‘top’ del sector.

La nova promoció del màster en Fleca Artesana d’Excel·lència, que aquest curs lectiu celebra la seva cinquena edició, ja se situa a l’equador d’aquesta exclusiva i exigent formació, vaixell insígnia de la Baking School Barcelona Sabadell. Des de l’octubre, l’alumnat d’aquest cinquè màster aprofundeix cada setmana en diferents aspectes de la fleca d’excel·lència. Ho fa de la mà de formadors professionals de reconegut prestigi i garantia professional, encapçalats per Yohan Ferrant, director tècnic de l’Escola de Flequers Andreu Llargués i doble podi al Best of Mondial du Pain 2023. També compta amb la participació de convidats de gran renom en l’àmbit nacional i internacional per a algunes de les especialitats que s’imparteixen.

Així, després d’aprendre durant els mesos d’octubre i novembre tota la ciència i la tècnica per elaborar pans artesans d’excel·lència amb farines T-65, T-80 i 100 % massa mare, al mes de desembre van començar a cursar el mòdul de brioixeria artesana, aprofitant les dates per submergir-se en els productes nadalencs, com ara el panettone, a més de pans i masses batudes.

Després de les festes, al mes de gener van continuar aprofundint en el terreny de la brioixeria artesana de la mà de Yohan Ferrant. Al febrer ja es van endinsar en els pans de biodiversitat amb cultius locals i els pans nutricionals treballant diferents tipus de fermentació, així com els pans rics en fibra. Aquest mòdul s’imparteix perquè cada vegada hi ha més demanda de pans nutricionals.

Recta final

Aquest mes de març han fet un mòdul especial de snacking amb Sylvain Herviaux, MOF2011 i ambassadeur du pain, i han incidit en una altra gamma de productes que cada vegada tenen més acceptació entre els consumidors. A l’abril tocarà tornar als pans nutricionals, aquesta vegada de la mà de Matt Valette i amb el focus posat en Respectus panis, el prestigiós procés de panificació d’excel·lència desenvolupat per l’exclusiva associació de flequers d’alt nivell internacional Les Ambassadeurs du Pain, que té com a missió “compartir i promoure una nova visió del pa que combini valors nutricionals i gastronòmics”.

Per finalitzar aquesta formació d’excel·lència, el mes de maig prepararan les bases per a la peça artística amb el suport de David Hernández, guanyador de la millor brioixeria del món 2023, i l’última setmana lectiva de juny faran el mòdul de brioixeria creativa amb el director de l’Escola, Yohan Ferrant. 

Si t’interessa cursar aquesta formació, contacta amb formacio@gremipa.com