Search
Close this search box.

El Gremi a la Fira Àpat 2024

El Gremi de Flequers de la Província de Barcelona tornarà a tenir, aquest cap de setmana, un paper central a la Fira Àpat 2024, una de les cites més destacades en el calendari de promoció de productes de proximitat a Catalunya. En l’edició d’aquest any, a més a més, el Gremi és una de les entitats patrocinadores, per la qual cosa el seu protagonisme és especialment destacat.

La fira, que se celebrarà del 19 al 21 d’octubre al recinte de la Farga de l’Hospitalet, és una plataforma clau per connectar professionals del sector alimentari amb el públic i promoure l’alimentació de qualitat.

Entre els esdeveniments destacats, cal subratllar la ponència del dilluns 21 d’octubre a les 12h a càrrec de Mari Cruz Baron, sots-directora de la Baking School Barcelona Sabadell. Aquesta conferència es centrarà en els diferents tipus de pa, posant l’accent en les seves característiques úniques, la seva elaboració artesanal i els beneficis nutricionals de cada varietat. Com a complement, els assistents podran gaudir d’una degustació d’algunes de les especialitats de l’Escola, una oportunitat perfecta per conèixer les creacions més innovadores del sector.

D’altra banda, el diumenge 20 d’octubre, a les 12h, Mònica Gregori, presidenta del Gremi i de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers i reconeguda professional en el món de la fleca, formarà part del jurat del concurs “Millor Pa de Pagès Sense Gluten”. Aquest certamen, un dels més esperats de la fira, destaca la creativitat i l’habilitat tècnica dels participants, que competeixen per crear un pa de pagès innovador, lliure de gluten, i que alhora mantingui les característiques tradicionals que defineixen aquest producte tan apreciat.

La implicació del Gremi a la Fira Àpat no és nova. En edicions passades, el Gremi i la Baking School han estat protagonistes de diverses demostracions, degustacions i taules rodones que han servit per posar en valor la feina dels flequers catalans i reivindicar el pa artesà com a part fonamental de la nostra gastronomia. Per exemple, en una edició anterior, van ser clau en la promoció del pa de massa mare i altres productes artesans, contribuint a la recuperació de tècniques tradicionals adaptades a les noves tendències alimentàries.

Per a tots aquells que desitgeu visitar aquesta fira, podeu descarregar-vos gratuïtament la vostra entrada aquí amb el codi promocional: 

GREMIFLEQUERS100FAB24

Per a més informació podeu contactar amb el departament de Secretaria del Gremi, al telèfon 93-487 18 18, o responent a aquest mateix mail.

Amb el suport de: