Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Estudiants francesos de forn s’immersen en la creació dels sabors valencians

El Gremi de Forners i Pastissers de València i l’escola francesa de fleca URMA 49 inicien un intercanvi per a fomentar la realització de pràctiques professionals d’aquests estudiants en els forns de la Comunitat Valenciana

Un grup d’alumnes de l’escola de fleca URMA 49, amb seu a Angers, França, ha posat rumb cap a València per a participar en una experiència formativa única centrada en la producció de brioixeria valenciana.

Gràcies a una col·laboració entre el Gremi de Forners i Pastissers de València i l’escola francesa, en el marc del programa ERASMUS+, tretze alumnes i dos professors han desembarcat a la ciutat per a explorar les diverses especialitats del forn valencià. L’objectiu principal és que aquests joves adquireixin coneixements sobre les matèries primeres, les tècniques de preparació i les receptes tradicionals que donen forma als productes més emblemàtics de la regió, com la mona de Pasqua, el panquemao o el brioix valencià.

A més de les sessions teòriques, els estudiants han tingut l’oportunitat de visitar forns històrics de la ciutat, on han après de primera mà sobre les pràctiques i les innovacions que defineixen l’ofici de forn. El president del Gremi de Forners i Pastissers de València, Juanjo Rausell, ha destacat la importància d’aquest intercanvi cultural per a preservar i enriquir el llegat gastronòmic valencià. «Aquestes iniciatives no només reforcen els llaços entre cultures, sinó que també permeten als estudiants descobrir la riquesa de la nostra tradició gastronòmica«, ha subratllat Rausell.

Amb aquesta experiència, els estudiants francesos no només amplien els seus coneixements sobre la brioixeria valenciana, sinó que també es converteixen en ambaixadors potencials de la cultura culinària local en el seu país d’origen.